Nog zo een lekker gerecht uit de Thaise keuken. Ik maakte het voor het eerst op kookles in Chiang Mai, de grootste stad in het noorden van Thailand. Net zoals veel thaise recepten, blinkt dit eigenlijk uit in eenvoud en is het supersnel klaar in de wok.
Ingrediënten
2 kipfilets, 2 knoflookteentjes, 1 kleine ui, 2 kleine rode pepertjes, 2 soeplepels suiker, 2 eetlepels oestersaus, soyasaus, Thaïse basilicum, basmati rijst.
Bereidingswijze
Snij de kipfilets en de ui in fijne schijfjes. Hak de knoflookteentjes fijn. Wok alle ingrediënten tot de kip gaar is. Blus met de oestersaus en een beetje water. Voeg er de suiker en een handvol basilicumblaadjes aan toe en besprenkel met soyasaus. Dien op met basmatirijst.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Dit is nu eens favoriete gerecht...heb het ook leren koken in chiang mai.
Thai farn cookery school ;-]
groeten
Jeroen Verstraeten · 20/07/07