makkelijk én lekker...hoeft verder geen betoog
Ingrediënten
- 4 tenen look
- 5 pijpajuinen
- 2 el wokolie (géén olijfolie)
- 2 el vissaus
- 1 middelgrote ananas (géén blik)
- ½ kilo varkenssneden
- handvol verse koriander
- handvol verse munt
- rijst
Bereidingswijze
Voorbereiding : - Snipper de look en snij de pijpajuintjes - snij de varkenssneden in lange reepjes, kruidt met peper en zout - hak de verse munt - kuis de ananas, snij in blokjes en doe in een kom - zet 1 klein bordje en een groot bordje gereed naast het vuur Bereiding : - kook alvast de rijst - verwarm een eetlepel olie in de wok en stoof in 1 minuut de pijpajuintjes en de look - neem alles uit de wok en leg apart op het klein bordje - zet het vuur zeer hoog en voeg een klein beetje olie toe - bak de varkensreepjes in 3 porties in 3 minuten goudbruin (je kan tssn elke portie een klein beetje olie toevoegen) en leg alles op het groter bordje - het vuur hoog laten staan - voeg 2 eetlepels water toe om het baksel even los te maken - doe vlees, look, pijpajuin en ananas nu bij elkaar in de wok, voeg de twee eetlepels vissaus toe en gedurende 2 minuutjes goed omroeren tot alles goed gemengd is - bestrooi met de verse koriander en muntsnippers Smakelijk !
- Login of registreer om te kunnen reageren