Indische groenten kadai

Carlo · Hoofdgerechten · Indische keuken · 45-50 min · Vegetarisch

Indische groenten kadai

Ingrediënten

Voor 4 personen:

  • 3 grote tenen knoflook
  • 1/2 aubergine
  • 2 paprika's
  • 2 grote uien
  • 1/2 courgette
  • 3 eetlepels gemalen koriander
  • 2 eetlepels garam masala
  • 2 eetlepels komijn
  • 1/2 eetlepel kurkuma
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 400 gram tomaten in blik (ruw gemixed tot pulp)
  • verse koriander
  • Zout

Bereidingswijze

Traditioneel wordt dit gemaakt in een kadai, een pan die een beetje lijkt op een wok, maar dieper en breder is. Heb je dit niet, dan kan je dit even goed maken in een diepe pot (bvb. een Creuset-pot) met een deksel erop. Probeer het deksel er zoveel mogelijk op te laten staan zodat er niet teveel vocht ontsnapt. Je kan ook variëren qua groenten. In de meeste vegetarische kadai-recepten komt vrijwel steeds paprika in voor, maar daarnaast kan je ook wortelen, bloemkool, aardappel, erwtjes... gebruiken.

Begin met de knoflook aan te stoven in 2 eetlepels olie. Meng alle kruiden en laat ze even meebakken. Uien in grove stukjes snijden. Aanstoven met het deksel op de pot tot ze glazig worden en bijna lichtbruin gekleurd zijn. In blokjes gesneden tomaat aan toevoegen. 3-4 minuten laten stoven (deksel terug op de pot. De paprika, aubergine en courgette in grove blokjes (ca. 1x1 cm) en toevoegen. Kruiden met een flink snuf zout. Tomatenpulp aan toevoegen. 10 minuten op een zacht vuurtje laten sudderen. Vervolgens proeven: de groenten moeten minstens beetgaar zijn.  Eventueel nog zout en scheutje olie toevoegen indien nodig. Vanaf dan hangt het een beetje af van hoe je je groenten graag wil hebben: afhankelijk van of je nog wat beet of zachte groenten wil hebben kan je het al dan niet nog wat verder laten sudderen.

Strooi er op het einde nog wat vers gesneden koriander over en dien op met warm naan brood en/of basmati-rijst.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Indische keuken