Bombay Curry

Elisabeth · Hoofdgerechten · Indische keuken · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Heb je niets tegen pikant eten en heb je een verstopte neus, probeer dan deze curry ! Véél beter dan Vickx ademvrij ! (je kan deze curry uiteraard zo mild en/of pikant maken als je zelf wil...)

Ingrediënten

voor 4 personen : - 2 el olie - 1 kilo rund/kip/varkenvlees (naar keuze dus) - 1 eetlepel verse gember, geraspt - 3 tenen knoflook, geperst - 3 middelgrote uien - 1 tl curcumapoeder - 1/2 tl chilipoeder - 1 el korianderpoeder - 1 el komijnpoeder - 1 kleine groene peper - 2 1/5 dl kokosmelk - 400 gr gepelde tomaten - verse koriander - verse munt - naanbrood - basmatirijst - yoghurt - granaatappel - 3 pijpajuintjes

Bereidingswijze

- snij het vlees in dobbelstenen - snipper de ui en laat glazig worden in de 2 el olie op een matig vuur - voeg de look, de gember, de verschillende poeders en het fijngesneden pepertje toe en fruit gedurende 1 minuut - zet het vuur hoog en voeg het vlees toe. Roer goed zodat het vlees en de specerijen helemaal gemengd zijn en het vlees mooi bruin ziet. - voeg de gepelde tomaten toe, roer goed en laat op een laag vuur gedurende 1u15 tot 2u sudderen (kip heeft slechts 20 min. nodig !) - voeg nadien de kokosmelk toe en laat in 5 min. goed inkoken. - bestrooi voor het opdienen met verse koriander Serveer met basmatirijst, naanbrood, koude muntraita en granaatappelraita. Voor de muntraita : 2 dl yoghurt mengen met 20 gr verse, fijngesneden munt. Beetje zout toevoegen en koel zetten. Voor de Granaatappelraita : 2 dl yoghurt mengen met 1/2 kop (of tas) granaatappelpitjes (zonder velletjes !), beetje sap van de granaatappel, 3 fijngesneden pijpajuintjes en snuifje zout. Ook deze raita koel zetten alvorens op te dienen.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Indische keuken