Een typische maaltijdsoep... makkelijk en snel. Voor kenners: soupa me risi, kotopoulo kai avgo-lemono. U kan voor dit recept ook vertrekken van een hele kip. Dat verbetert de smaak maar vermeerdert het werk.
Ingrediënten
4 kippenborstfilets (1 per persoon) of 8 kippenboutfilets (2 p.p.)
(of een hele kip)
2 blokjes kippenbouillon, 2 liter water, 2 koffielepels kippenfond in poeder.
4 grote witte uien
1 grote mok witte rijst
1 sappige citroen (of 2, beetje naar smaak)
2 eierdooiers
peper, zout, snuifje oregano
Bereidingswijze
1. Pel de uien en snijd ze in brunoise (paysanne). Stoof ze aan in een beetje boter. Kruid met peper, zout en een vleugje oregano. Kruid de stukken kip met peper en zout. Kook de kip in 2 l water met de 2 blokjes kippenbouillon en de uien.
2. Als het kippenvlees goed gaar is, haal je dat uit de bouillon en snijd het vlees in hapgrote stukken. (Of pel de hele kip.)
3. Voeg de grote kop rijst bij de bouillon en laat koken tot de rijst gaar is (zie de verpakking van de rijst: meestal ongeveer 10 à 15 min.).
4. Het kippenvlees toevoegen en nog even laten doorkoken
5. De eierdooiers met een snuif zout en peper kloppen met het citroensap. De soep van het vuur halen.
6. Voeg het geklopte eimengsel bij de warme soep (zachtjes roeren).
7. Verder op smaak brengen met peper, zout en oregano indien nodig.
8. Dien op met (stok)brood.
- Login of registreer om te kunnen reageren