Gepofte aardappels met scampi en advocado

sandrine · Voorgerechten · > 60 min · Niet-vegetarisch

Lekker voorgerechtje, ideaal voor als er gasten komen.

Ingrediënten

8 middelgrote aardappels ( afkokers ), zout, peper,olie,aluminiumfolie.

voor de vulling
1 rode ui, 1 teentje knoflook. 80 gr verse kruiden nr keuze
( basilicum, peterselie, dille...) 200 gr gerookte zalm, halve citroen, 1/2 dl yoghurt, 150 ml room, 1 rijpe advocado, 100 gr gekookte scampi's

Bereidingswijze

De oven voorverwarmen op 200 C°. De aardappels wassen, drogen en met zout bestrooien. Apart in ingevet folie verpakken.
De aardappels in de oven op 180 C° in ongeveer 1 uur gaar laten worden.
De ui knoflook en kruiden schoonmaken en fijnsnijden. De zalm op 1 plakje na in stukjes snijden. Het plakje voor de garnering in 2 cm brede reepjes snijden.
De citroen uitpersen en het sap met de yogurt en room vermengen. De ui knoflook, kruiden en stukjes zalm erdoor mengen en op smaak brengen met zout en peper.
De advocado schillen en in blokjes snijden.
De aardappels uit de folie halen, kruisgewijs insnijden en voorzichtig opendrukken zodat er een kuiltje onstaat voor de vulling. De saus in het kuiltje gieten en over de aardappel.
mooi afwerken met advocadoblokjes,zalmreepjes en scampi.

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten

Reacties

Vanavond voor het eerst gegeten en erg lekker. Met twee grote aardappelen per persoon hadden we eigenlijk al bijna genoeg voor een hoofdgerecht.

Voor wie dit wil gaan maken: Hou er rekening mee dat advocado's in dit land niet rijp te krijgen zijn. Koop die dus een paar dagen van te voren!