Gekonfijte kabeljauw in bruine boter met oude azijn en pistache plus een puree van pompoen en zoete aardappel

Filip · Voorgerechten · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Deze heb ik ooit in ambiance gevonden en is net het soort van vernieuwend koken waar ik van hou. - 1 uur marineren -

Ingrediënten

Voor 4 personen: 400 g kabeljauw, 50 cl olijfolie, 1 citroen, 300 g pompoen, 100 g zoete aardappel, 30 cl melk, 60 g boter, 1 el balsamico, 1 el pistacheolie, 1 el hazelnootolie, 10 pistachenoten

Bereidingswijze

1. verdeel 4 stukken (langwerpige stukken) kabeljauw in olijfolie, op smaak gebracht met zout, gekneusde peperbollen, raspsel van citroenschil
2. verwarm tot 50°C en verpak met plasticfolie, leet dit minstens een uur liggen
3. gaar de groenten in melk met zout en klontje boter
4. giet af en duw door de zeef
5. laat de boter lichtbruin worden
6. voeg gesneden pistachenoten, balsamico en oliën toe, afsmaken met pezo
7. dresseren zoals je wil, ik leg een langwerpig stuk vis naast een evenlange streep puree

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten

Reacties

Hallo,
Ik snap iets niet goed. Hoe moet je de kabeljauw op 50° verwarmen? In de oven?
En hoe lang?

Hallo,

En hoe moet je de kabeljauw laten garen? stoven, bakken ... ?

Waarschijnlijk de kabeljauw vergeten (1 uur op 50° is enkel om te marineren)