Deze heb ik ooit in ambiance gevonden en is net het soort van vernieuwend koken waar ik van hou. - 1 uur marineren -
Ingrediënten
Voor 4 personen: 400 g kabeljauw, 50 cl olijfolie, 1 citroen, 300 g pompoen, 100 g zoete aardappel, 30 cl melk, 60 g boter, 1 el balsamico, 1 el pistacheolie, 1 el hazelnootolie, 10 pistachenoten
Bereidingswijze
1. verdeel 4 stukken (langwerpige stukken) kabeljauw in olijfolie, op smaak gebracht met zout, gekneusde peperbollen, raspsel van citroenschil
2. verwarm tot 50°C en verpak met plasticfolie, leet dit minstens een uur liggen
3. gaar de groenten in melk met zout en klontje boter
4. giet af en duw door de zeef
5. laat de boter lichtbruin worden
6. voeg gesneden pistachenoten, balsamico en oliën toe, afsmaken met pezo
7. dresseren zoals je wil, ik leg een langwerpig stuk vis naast een evenlange streep puree
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Hallo,
Ik snap iets niet goed. Hoe moet je de kabeljauw op 50° verwarmen? In de oven?
En hoe lang?
marina · 06/09/07
Hallo,
En hoe moet je de kabeljauw laten garen? stoven, bakken ... ?
hanne · 24/03/09
Waarschijnlijk de kabeljauw vergeten (1 uur op 50° is enkel om te marineren)
zadok · 06/08/08