Gehakte levermousse

Denise · Voorgerechten · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Iedereen heeft zo zijn eigen keuken, mocht ik merken op een joods nieuwjaarsfeest. Bij het aperitief (zoete drank) worden ook zoete dingen geserveerd zoals o.a. stukjes granaatappel. Dit om de aanwezigen een zoet jaar toe te wensen. Kan je kopen bij een joods traiteur, maar enkele in Antwerpen of Brussel. Als voorgerecht kregen we o.a.een originele mousse, die steevast opgediend worden bij een joods nieuwjaarsfeest samen met de gevulde karper. Valt wel niet bij iedereen in de smaak en er is wat werk aan ! Een eveneens opgediende mousse is gemakkelijker, nl. hardgekookte eieren met ajuin heel fijn gemaakt met mes en vork.

Ingrediënten

250 g gevogeltelevertjes
1 grote ui
vetstof (ev. ganzevet)
1 tot 2 hardgekooke eieren
2 tot 3 soeplepels olijfolie
zout en zwarte peper

Bereidingswijze

Kuis de levertjes : ontdoe ze van galsporen, ontzenuw ze, daarna wassen en droogdeppen (idem zoals ganzelever)(Kan je misschien wel laten doen door de winkel waar je de levertjes koopt). Laat de levertjes aanbakken in de vetstof in een pan tot ze gaar zijn. Laat de fijn gesneden ui apart blond bakken. Als deze twee ingrediënten klaar zijn, breng ze in een kom, laat een beetje afkoelen en doe er de hardgekookte eieren bij. Hak alles met een vork en mes fijn (niet met een mixer !!), zout en peper en de olijfolie bijvoegen.
Opdienen met brood of mazot (israëlische toasten).

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten