Afrikaanse soep met varkensvlees en zoete aardappel

Make It - Taste It · Soepen · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Voor 4 personen. Het is eens iets anders en toch gemakkelijk.

Ingrediënten

300 gr varkensfilet in dunne repen.
300 gr zoete aardappelen.
1 liter kippebouillon (2 blokjes in 1l water).
2 el boter.
1 grote ui in stukjes.
1 rode chilipeper versnipperd.
2 teentjes knoflook versnipperd.
1 pot GUINEA coconut cream.
1 pot Moambe classic GUINEA (palmolie).
zout en peper.
Vers gehakte koriander.
Indisch Naan brood met knoflook en koriander.

Bereidingswijze

Stoof de ui, knoflook en chilipeper in boter in de wok.
Voeg er de in stukken gesneden zoete aardappel aan toe en blus met kippenbouillon.
Kook alles gaar.
Mix alles met een staafmixer fijn.
Voeg er de coconutcream en moambe aan toe.
Smaaak af met zout en peper.
Voeg het klein gesneden vlees er aan toe en kook nog 5 minuten.
Roer de koriander er doorheen en serveer met Indische Naan (opgewarmd in de grill).

Eet smakelijk.

Deel dit recept: Tags: Soepen