Moqueca

Yasmina · Hoofdgerechten · Zuid-Amerikaanse keuken · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Het nationale gerecht van Bahia. Er zijn evenveel recepten als er inwoners zijn... dit is mijn variant. Palmolie geeft de specifieke smaak aan het gerecht. Als je die niet zou vinden of ze niet zou verteren (het is nogal zwaar) kan je ze vervangen door olijfolie.

Ingrediënten

  • 1 kg witte vis (in grote stukken) of inktvis (in ringen) of garnalen of andere schelpdieren
  • 6 gepelde tomaten in stukken
  • 50 ml palmolie (of olijfolie)
  • 2 bossen koriander, fijngehakt
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  •  sap van 1 - 2 limoenen
  • 2 spaanse pepers, fijgehakt
  • 1 blik kokosmelk
  • zout

Bereidingswijze

Hak uien en look fijn en mix dat samen met het limoensap en 2 theetlepels zout. Marineer de vis hierin (min. een uur). Breng de palmolie aan het koken en bak de spaanse peper en de koreander hierin. Vroeg daarna de gepelde tomaten. Giet er daarna de kokosmelk bij en laat alles alles koken tot de tomaten helemaal zacht zijn. Voeg uiteindelijk de vis met de marinade toe en laat de vis gaar worden. Naar smaak nog wat zout en peper toevoegen. Serveer met rijst en eventueel chilisaus en farofa.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Zuid-Amerikaanse keuken

Reacties

ziet er lekker uit...voor hoeveel personen is dit recept ?