Caïpirinha

Carlo · Cocktails · Zuid-Amerikaanse keuken · 5-10 min · Vegetarisch

Zet een Braziliaans plaatje op, mix een caïpirinha en het feest kan beginnen!

Ingrediënten

1 limoen, Cachaça rum, rietsuiker, ijsblokjes.

Bereidingswijze

Snij een halve limoen in 4 stukjes. Doe de stukjes in een glas, samen met 1 à 2 koffielepels rietsuiker (afhankelijk van hoe zoet/zuur de limoen is). Plet met een vijzel de limoenstukjes zodat het sap zich vermengt met de suiker. Voeg er twee vingers Cachaça rum aan toe. Hak het ijs in schilfers of tot kleine stukjes en doe ze in het glas. Dien op met een rietje en een lange lepel om de cocktail te kunnen mengen.

Deel dit recept: Tags: Cocktails · Zuid-Amerikaanse keuken

Reacties

Je kunt cachaca vinden in colruyt,maar je moet cachaca nemen en niet caipirinha,tis van ""Bird's"",die caipirinha al gemaakt vind ik nie zo goed in colruyt,

Verse Caipirinha drik je bij Benna, Kaapverdis rest ""de tien eilandjes"" Kempische dok, A'pen

nu kun je Cachaça ""61"" in GEEL vinden!
yeh! voor de vrienden daar,
Stationstraat 93
2440 GEEL
En niet vergeten!!! wat jij in uw eigen cucina maak met ""61"" is altijd beter!
in mijn cucina ook hoor!

Voor wie Braziliaanse muziek zoekt voor erbij: al van Sergio Mendez gehoord? Vroeger bij Brazil 66. Veel plezier met het zoeken! :-)

het is beter dat je het ijs verbrijzelt

De BESTE CAIPIRINHA en MOJITO zijn al lang bekend!!!
Neem geen risicos! de CACHAçA 61 is de beste en zuiverste,
gebruik een limoen en gewoon suiker 1slp, ijs en 61 uiteraard,
Bij Poldenaar in ""A"" zuid vind je de 61 en ook in zwijndrecht bij ANDES
als jij de tram neemt zul je het zien, op de grote baan...chauuu!
smakelijk...

Waarom een cubaans muziekje bij een braziliaans drankje?

Als ze nu geen lekkere muziek in Brasil zouden hebben OK, maar dat lijkt me niet het argument!!

achter leisde plein voorbij de mac links af in zoo'n zijstraatje een cafe
3,50€
voor een lekkere Caïpirinha

Om de perfecte caipirinha te maken, moet je zeker niets afmeten... je gooit alle ingrediënten er op gevoel in. Maar gebruik altijd de beste kwaliteit! Cantina Brasil leert je (met de bijbehorende Braziliaanse muziek) hoe een echte caipirinha moet smaken, en hoe je deze godendrank moet maken.

Cachaça vind je ook in de Carrefour, in de colruyt hadden ze er geen.

ik ben nu reeds 6 weken in Brazilie mijn zoon woont in san jose dos campos en de nr.51 cachaca staat hier 4 rial dat is 2 euro voor 1 fles

Kan er iemand mijn gegevens doorsturen ivm een heel goede Band uiteraard (Braziliaans)/ Liefst vrouwelijke artiesten. Alle info is welkom hierover. Hartelijk dank. Grtjes,Sylvie

Oeps: email-adres vergeten:
binki-tje@hotmail.com
Kan er iemand mijn gegevens doorsturen ivm een heel goede Band uiteraard (Braziliaans)/ Liefst vrouwelijke artiesten. Alle info is welkom hierover. Hartelijk dank. Grtjes,Sylvie

2006-08-25 | Sylvie

In de Extra supermarkt aldaar was de 51 iets minder dan vier euro, maar paulista's verzekerden mij dat ze ergens ook voor 2 réais gingen. Het is trouwens by far niet de béste cachaça, wel de bekendste. Dus in Nederland kan je ook gewoon wodka gebruiken: caipiroscha.

En als je glas leeg is, kan je ook weer bijvullen. Maar het beste is gewoon een emmercocktail, iedereen een rietje, en je avond is compleet.

Ah, bedoelde natuurlijk vier réais in plaats van euro. Vier euro zou bizar duur zijn.

Juist het recept van uwe caipirnha gedronken .
Heel lekker en ingeval je nog van die lekkere coctails hebt mag je me die altijd doorsturen.
Groetjes Erna.

De gemakkelijkste en lekkerste is de mijne...de ""61"" kan ik maar enkele boeken over schrijven... hou je niet van literatuur of boeken... dan drinken wij eentje samen op de mooie een gezelligste jaa van mijn leven...2010...Happy New Year!

Net terug van Rio en heb daar caipirinha's aan de lopende band gemaakt.
een halve tot een hele limoen in blokjes snijden, in shaker doen en fijne suiker toevoegen (1-2 eetlepels), met vijsel aanstampen, cachaca rum (51) toevoegen (5-7cl), ijs toevoegen en shaken tot de suiker is opgelost.
In Rio maken ze ook een variant: caipivodka (vodka ipv cachaca).

Opgelet voor de kater.....

Heel lekker - reeds gedronken op Braziliaanse avond.

Hendrik, jij hebt gelijk! voor een glas tel jij 5 euros,
heb jij ooit op een festival een caipirinha met cachaça ""61""
gedronken (favela sandwich? dit jaar 22 en 23 mei) kom eens proeven!
jij zult voor die prijs kwaliteit krijgen, geloof mij!!!

chau

Vroeger was er klaargemaakte Caipirinha van Bird's bij Colruyt. Sinds kort verkoopt men er een ander merk dat op niks trekt.
Allemaal om de goedkoopste te zijn!
Die van Bird's benadert echt de vers klaargemaakte.
Wil je hem lekker vers drinken?
In ""de Tien Eiilandsjes bij Benna's Kaapverdisch Resto, Kempische dolkA'pen

Ola!? ik was het bijna vergeten... wat jij en ik in eigen Cucina maken, smaakt altijd beter!
dus caipirinha a volonté met de Cachaça 61

Momenteel kan men in Colruyt Cachaça van het merk Birds kopen (70cl-40%vol.) aan de prijs van €11.59
Je kan er trouwens eveneens limoenen of limoensap, rietsuiker of rietsuikersiroop, rietjes, roerstokjes en glazen kopen...zelfs Caipirinha in flessen indien het niet mocht lukken of bij gebrek aan tijd :-))

Smakelijk !!!

Carlo,

Dat drankje smaakt nóg beter als je er Braziliaanse muziek bij opzet!

Groetjes,
Kees

Beste Caïpirinha-genieters,

Om dit zwoel drankje meer tot zijn recht te laten komen, gebruikt men toch beter een hele limoen per glas ipv een halve limoen. Zo doen ze het ook in Brazilë.. :-).

Voeg er minstens één maatbekertje Cachaca aan toe, zoniet wordt dit eerder een flauw mengsel.

Hier in België moet je al vlug meer dan 5 EUR neertellen voor een glas. En meestal zijn ze niet zo lekker. Maak dit drankje dus beter zelf, veel lekkerder en leuker....

Hendrik

Zeer goede cachaça (Cachaça 51) is te koop bij Match (ong €16) en Makro (ong € 13) voor een 75 cl fles. Ga je naar Italie dan kan je 1-liter flessen kopen van merk 51 voor € 12!!!

Waar kan je Cachaca kopen?

vandaag nog cachaça meegebracht uit de gewone drankenhandel... denk dat dit in de grotere drankenhandels makkelijk te vinden is...

Blijkbaar doen ze het met bruine suiker ipv rietsuiker

cachacha gekocht in lidl perfekt

De beste cachaça is dewelke ik meebreng rechtstreeks van de stokerij in Aguas Formasas in de staat Minas Gerais (Brazilië) Veel beter dan die 51 die men daar de slechtste cachaça van Brazilië vindt.
Spijtig dat je die hier niet kan krijgen, zou misschien een zaak kunnen beginnen met het invoeren ervan :-)
tchau

hello matekes, wie weet er een winkel waar we de caipirinha en cachaca van Birds vinden ?????????? Niet meer in colruyt, jammer, ze hebben andere, mor die is ni te zuipe !!!!! Nu is de zon er en de Birds zen gon vliegen .

Cachaça Vehlo Barreiro is nog een cachaça die vooral in Brazilië populair is, in België te koop via www.worldofspirits.be

...heb jij ooit de beste caipirinha gedronken!?
ik wel! de plezantste en verleidelijkste, de caipirinha ""61"" (cachaça),
wat zou ik zonder haar zijn?
zou ze ooit niet meer zijn?
IK ga ze altijd kunnen vinden... Geloof mij! the sixty-one is supeeer!

net terug uit brazilie. Daar kan je inderdaad cachaça 51 kopen en supergoedkoop maar de brazilianen vinden dit zelf allesbehalve de beste. Wij brachten cachaça MAGNIFICA mee. 25 reals of 12.50 euro voor goede cachaça.

Of je gaat even naar Brazilie. Daar koop je een literfles voor 2 euro... ik voel me hier afgezet!

Hey Kevin! waarom een cubaanse muziekje bij een caipirinha!?
Cachaça en Rum komen allebei van suiker riet!, Cachaça van de sappen... en rum van wat er overblijft! ...en ik ben nog steeds een positiefs denkend mens!
wat kies jij? het positief of het negatief? meer moet jij er niet achter zoeken!

Reactie op recept caipirinha.

een Caipirinha is op en top Braziliaans. zet dus geen cubaans plaatje op maar een braziliaans plaatje.

Verder is de cachaca gebaseerd op rietsuiker, maar moet voor de coktail gewonen fijne suiker (bij voorkeur automatensuiker) worden toegevoegd.

Een nog betere cocktail krijg je als je nadat je de suiker in de limoenstukjes hebt geperst dat eerst een centimeter blokjes ijs in het glas doet voordat je de cachaca toevoegd. vervolgens roeren en afvullen met cruched ijs.

nb. ontdoe de limoen van witte stukjes schil en pers de binnenkant van de schil (wit) niet te hard, anders wordt de cocktail te zuur!

De ""puurste"" cachaca op de europese markt is momenteel Sagatiba, een cachaca die 5 keer is gedestileerd.
www.sagatiba.com

Ik heb het drankje vorige week in Brazilië leren kennen. De Nêga Fulô cachaça vind ik hier niet, maar in de Colruyt (B) vond ik wel een ander merk, rietsuiker én limoenen. Mijn eerste poging was meer dan verdienstelijk, de smaak zit dicht bij de lokale lekkernij!

De betere cachaça is helaas redelijk duur als je die in België wil kopen. Ik maak ze zelf met ""Ypióca"" die nog betaalbaar en beter is.