Winterse stoofschotel

Carlo · Hoofdgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Ik krijg het al warm als ik aan dit gerecht denk. Ik herinner me een legendarische versie die we samen met Noemi en Toby klaarmaakten om 5 u 's namiddags, na een barre winterse fietstocht doorheen ons 'platte land'.

Ingrediënten

250 gram gehakt, 4 gekookte aardappelen, 1 courgette, 3 tomaten, 1 ui, 200 gram gemalen gruyère kaas, olijfolie, peper, zout.

Bereidingswijze

Dit gerecht kun je heel snel klaarmaken door alle ingrediënten eerst afzonderlijk te bakken en daarna samen in één schotel gaar te laten worden.

De ingrediënten zijn voldoende voor twee personen. Verdubbel alles voor vier. Begin met de courgette in fijne plakjes te snijden. Giet wat olijfolie in een pan en laat er de plakjes beetgaar in worden. Ondertussen kan je al een ovenschotel insmeren met wat olijfolie en de bodem bedekken met schijfjes tomaat.

Zet de plakjes courgette apart en bak het gehakt samen met een fijngesneden ui in wat olijfolie. Snij ondertussen de aardappelen in schijfjes. Als het gehakt gaar is, ben je klaar om alle ingrediënten samen te voegen. Begin met de oven voor te verwarmen (ongeveer een 180 graden).

Kruid de laag tomaten in de ovenschotel met wat peper en zout en giet er een deel van het gehakt over. Bedek die laag met schijfjes aardappel. Kruid opnieuw met peper en zout en strooi er al wat kaas over. Verspreid nu de rest van het gehakt over de schotel en bedek verder met schijfjes courgette. Kruid opnieuw met peper en zout en strooi er nu alle kaas overheen. Plaats de schotel in de oven en haal hem eruit als de bovenste laag kaas helemaal gesmolten is.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Het is een lekker recept. Ik heb er nog een teentje knoflook aan toegevoegd, en de courgetteschijfjes bestrooid met tijm en rozemarijn vooraleer ze in de olijfolie te bakken.