Vietnamese spring rolls

Carlo · Hapjes · 25-30 min · Vegetarisch

Ingredi├źnten

1 kop vermicelli noedels, 1 kop geraspte komkommer, 1 kop geraspte wortels, 1 kop fijngesneden shitake (Chinese paddestoelen), 1 kop fijngesneden ui, 1 pakje rijstpapier, 1 kop olie, 1 eigeel, zout, peper.

Bereidingswijze

Om het rijstpapier flexibel te maken kan je elk blad tussen een blad sla of kool leggen. Je kan aan de springrolls ook gehakt vlees (runds/varkensgehakt) of garnalen toevoegen.

Meng alle ingredienten in een grote kom. Kruid met peper en zout. Gebruik voor elke spring roll anderhalf rijstpapier: leg een half blad op een volledig blad om de pakjes iets steviger te maken. Spreid een beetje van het mengsel erop en vouw de pakjes dicht. Plak ze dicht met een beetje eidooier.

Warm 1cm olie op in een wok. De olie moet heet zijn (je kan dit testen door een chopstick in de olie te houden: als het suddert is het ok). Laat de springrolls voorzichtig in de olie glijden, met de geplakte kant naar beneden. Rol ze van tijd tot tijd om met chopsticks, tot de rolls goudbruin zijn. Prik er met een vork in om alles goed gaar te laten worden. Laat aflekken op huishoudpapier.

Deel dit recept: Tags: Hapjes