Victoriabaars met zachte kruidensaus

Elisabeth · Hoofdgerechten · > 60 min · Niet-vegetarisch

ik heb dit ooit eens uit m'n mouw geschud en vind het nog steeds even lekker...en zo eenvoudig !

Ingrediënten

2 grote Victoriabaarsfilets, 2 grote tomaten, 250 gr champignons, 2 uien, 1 glas witte wijn, 2 boursin met peper, zout, peper, ovenschotel, 1 groot busje room, boter of olijfolie

Bereidingswijze

Kuis en snij de champignons en snipper de ui.
doe een klontje boter of scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui, nadien voeg je de champignons toe zodat deze goudbruin kunnen bakken. Voeg naar believen peper en zout toe. Blussen met een goede geut witte wijn en laat paar min. sudderen.

doe in een kom de boursin met peper en voeg room toe tot je een smeuïge pasta krijgt.

Neem de tomaten en snij in dunne schijfjes (zelf haal ik de zaadlijsten eruit, anders wordt de saus te waterig).

Neem de ovenschaal en leg de vis erin, daarop leg je een laagje van de uien/champignons, daarop de boursinpasta en daarop schijfjes tomaat en je begint opnieuw te stapelen tot de schotel vol is.

Oven voorverwarmen en op 220° laten garen tijdens een goed halfuurtje.

Je kan dit serveren met pasta, brood, puree...

enjoy !

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Klasse Elisabeth! Laat ze maar kletsen.Er verdwijnen al te veel vissoorten,dus er is niets mis met het eten van gekweekte vis!En Bert jij weet niet waar je het over hebt.Je moet eens met de vissers gaan praten,zij kunnen jou alles uitleggen over overbevissing en hoe de stand van de bedreigde vissoorten te bewaken!

Er is wel degelijk iets mis met het eten van Victoriabaars. Niet overtuigd? Verplicht kijkvoer: 'Darwin's Nightmare' (www.darwinsnightmare.com), een documentaire die zich via uw netvlies een weg naar uw geweten zal vreten. Plaats van de actie is Mwanza, Fish City in de volksmond, een stadje in Tanzania. Eén of andere kortzichtige bioloog gooide hier jaren geleden een baars in het Victoriameer ('een klein wetenschappelijk experimentje'), die binnen de kortste keren alle inheemse vissoorten in het meer doodleuk opvrat, zichzelf razendsnel voortplantte, en zo het hele ecosysteem om zeep hielp. Een ver-van-mijn-bed-show, zegt u? Nee dus: de kans is groot dat de visfilet die u morgen op het menu heeft staan, vanuit het Victoriameer naar uw bord werd overgevlogen door sinistere Russische piloten die, nadat ze uw vis in Europa hebben afgezet, doorvliegen naar Angola en Rwanda om daar wapens te leveren. En terwijl u een citroen boven uw filet zit uit te knijpen, dienen de straatarme inwoners van Fish City genoegen te nemen met de karkassen en trachten de straatkinderen de visverpakkingen met behulp van een gammel kookvuurtje om te smelten tot lijm zodat ze zich te goed kunnen doen aan de bedwelmende dampen...

HEEL LEKKER MET EEN SOORT CURRY SAUS GEGETEN.HEEL LEKKER.

nou ik moet eerlijk zeggen, het is een fantastich recept.
niet te veel werk maar het resultaat is heel bijzonder.
we hebben lekker gesmuld en diverse kennissen de site doorgestuurd.
die waren net als wij dolenthousiast.

Iedereen die nu nog victoriabaars eet is echt extreem kortzichtig. Het mag inmiddels tot algemene kennis gerekend worden dat victoriabaars not done is! Degene die hier kortzichtig zijn zijn de mensen zoals Claire, die het gewoon echt niet begrepen hebben. Ongelooflijk dit! Mensen zoals Claire houden misstanden van gigantische proporties in stand door niet verder te kijken dan hun neus lang is! En het dan maar afdoen als moraalridders, ongelooflijk! Wat een onwetendheid zeg! De victoriabaars is in de jaren 50 uitgezet in het victoriameer (deze vis kwam hier dus niet voor) en heeft sindsdien meer dan 300 inheemse soorten doen verdwijnen. Om maar niet te spreken van de catastrofale gevolgen voor de lokale bevolking.. Kijk eens iets beter naar een reactie als die van Eva, dit zijn namelijk doodgewone mensen die gewoon begrijpen hoe het zit, en hier fatsoenlijk mee omgaan!

DENK EVEN NA VOORDAT JE IETS EET!!

Jezus! die reactie van Kurt, wat kortzichtig is dit zeg! je weet echt totaal niet waar je het over hebt, dat blijkt echt duidelijk uit je reactie. Geldt trouwens ook voor claire.. Echt te triest dit! Tuurlijk is de bedoeling niet om de victoriabaars uit te roeien, dit is uberhaupt niet meer mogelijk, wat je zou weten als je ook maar voor 1% wist waar je het over had. Er vloeien echt enorme misstanden voort uit de situatie in het Victoriameer. in dit gebied sterven elke dag meer dan 3000 mensen, dus het lijkt me duidelijk dat dit niet over de vis zelf gaat! Denk na voordat je iets eet!

Moraalridders gaan over het algemeen te kort door de bocht, vandaar de negatieve connotatie bij deze naam.
Kurt, je hebt helemaal gelijk! En ik hoop dat iemand ooit deze website wil opzetten, de viswijzer(s) zijn mij ook te summier kwa informartie, maar ik ben welbewust van mijn verantwoordelijkheid voor deze wereld.
De meeste mensen beseffen niet dat alleen wij in onze 'rijkdom' keuzes kunnen maken, armere mensen moeten overleven, en hebben niet de vrijheid om missstanden op te lossen. Dat moeten wij doen, wij hebben ze meestal -onbewust omdat we 't niet willen weten-ook veroorzaakt.
Ik kies voor een lekker victoriabaarsje, hopend daar Afrika kansen mee te geven. Wij zure gestresste nederlanders kunnen trouwens nog wel wat levenskunst leren van de armen! Geniet!

Ik vraag me af of de moraalridders,wanneer we geen Victoriabaars meer eten,de plaatselijke vissers zullen onderhouden? Op dit tijdstip kunnen we maar 1 ding doen, en dat is met z'n allen zoveel mogelijk victoriabaars eten, zodat de plaatselijke bevolking er beter van wordt, en misschien kunnen we zo de victoriabaars uitroeien(dit is toch de bedoeling v.d.""moraalridders"")
Het is misschien aangewezen dat deze ""moraalridders"" een eigen website opstarten met politiek correcte recepten.(ik hoop dat ze niet zullen verhongeren,maar ik vrees ervoor.)
De wereld draait niet zoals het zou moeten en ik doe m'n best om dit mee te helpen verbeteren ,maar laat me dit op m'n eigen manier doen!

""Moraalridders"" blijf weg van lekkere receptensites! En nu ga ik het fornuis ontsteken !
Lang leve de bourgondiërs, lang leve de victoriabaars!!

Luister maar naar Carmencita: on-ethischer dan victoriabaars kan het bijna niet :)
Er zijn andere lekkere visjes genoeg...

mijn volgende recept zal 'moraalridders in kunstmatig gekweekte truffelsaus' zijn...lekker hoor !!

ik keek juist voor een recept van victoriabaars ,maar blijkbaar heb ik het krapuul der vissen gekocht.wat nu?ik zal het toch opeten en geen krapuul zijn die eten wegwerpt ,terwijl mensen geen eten hebben.

Laten we het op een culinaire website vooral over eten hebben. Ik heb genoten van dit recept en zal het zeker opnemen in mijn archief. Bedankt.

Ik ben het eens met de meningen betreft het victoriameer. Ik kijk graag naar de oorsprong van al mijn eten. Dit is niet altijd mogelijk. Daarom vind ik het belangrijk om een goede relatie op te bouwen met mijn leveranciers.
Zo verzekert mijn visboer mij dat zijn victoriabaars uit Egypte wordt ingevlogen.
Nog een voorbeeld van een goede relatie: Wanneer ik bij mijn snackbar om de hoek kom en het is bintjestijd, wijst hij mij doodleuk de deur en verwijst mij naar de concurrent. Teveel gif, hij krijgt er zelf een opgezette keel van, hij eet die binten dus zelf ook niet, maar de mensen willen nou eenmaal binten voor hun friet.
Vriendelijke groet.

Vanavond heb ik volk en dan ga ik victoriabaars maken. Gewoon bakken in de pan in boter. Daar geef ik dan gestoomde jonge aardappeltjes bij en kort gestoofde spinazie. Mmmmm.... lekker.

Echt super lekker!! Bedankt voor het recept ik ga het zeker nog een keer maken. Ik heb bij de pasta wat citroen gedaan, ik ben nogal een citroen liefhebber, dit gaf een lekkere smaak.

voor degene die voeden met voedsle met een moraal:
victoriabaars is een onnatuurlijke vissoort die kunstmatig gekweekt werd in het victoriameer, andere (zeldzame) visssoorten zijn verdwenen door de lekkere gezonde victoriabaars...

wow , ik wist niet dat na de foie gras nu de victoriabaars aan de beurt was
Laat ik nou even politiek incorrect blijven en vanavond dit menuutje proberen ..
Die truc met boursin gaat ook heel goed met kabeljauw
Eens met helena : de citroen gaat er bij. nog een tip, probeer een scheut pastis (RICARD ) er bij ....

voor hoeveel pers is dit gerecht aub?
wil het morgenavond maken

dit is zéker voor 4/5 personen. smakeliijk !

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.