Vegiburger Indian Style

Wendy Uyttendaele · Hoofdgerechten · 15-20 min · Vegetarisch

Dit moet je proeven!!

Ingrediënten

Voor 2 personen:
200gr Indische basmatirijst
Courgette
Aubergine
Ui
2 tenen look (naar eigen smaak meer of minder)
2 vegetarische groenteburgers
1 potje zure room
Tandoorikruiden
Peper
Zout
Komijn
Kurkuma
Cayennepeper
Sesamolie (kan ook vervangen worden door boter of olijfolie)
Koriander

Bereidingswijze

Aan de slag:
Breng water aan de kook en voeg de rijst toe. Laat dit garen.

Snijdt de courgette en aubergine in schijfjes en snijdt het rondje daarna in 4 partje. Pel de ui en snij deze in fijne repen. Ontpel de look.

Verhit de sesamolie in de pan. Voeg de courgette en aubergine toe. Als deze glazig worden, verlaag het vuur en voeg de ui alsook de geperste look toe. Laat even sudderen. Voeg de kruiden (peper – zout – kurkuma – komijn – cayennepeper) toe naar eigen smaak. Laat de kruiden even inwerken. Voeg dan de tandoorikruiden toe en de zure room. Let wel, de room mag niet koken. Roer alles goed door. Voeg na een minuutje de koriander toe en de gekookte rijst. Roer om.
De vegetarische groenteburgers bak je en je snijd deze in 4. Maak een torentje met de rijst en groenten en garneer deze met de 4 partjes burger.

Serveertip:
- Schep op je bord een quenelle van zure room

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten