Tonijntartaar uit drie hoeken van de wereld

Ine · Hapjes · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Ik ben een ab-so-lu-te tonijnliefhebber. Toen ik van dit gerechtje hoorde, dacht ik ""nu heb ik het gevonden!"" En inderdaad, iedereen die ik dit voorschotel is in de wolken. Mijn persoonlijke favoriet van de 3 is de Aziatische, wegens het meest puur, maar de combinatie van de drie is zeker het proberen waard!

Ingrediënten

Voor 4 personen:

300 gr verse tonijn

Italiaans: 2 tomaten, ontpit & in blokjes, 1 bol mozarella, fijngesneden, 1 bosje basilicum, fijngesneden, 1 (

Bereidingswijze

Wanneer je de vis in de viswinkel haalt, check dan even of hij al diepgevroren is geweest. Voor vis voor sushi (of in rauwe bereidingen, zoals deze tartaar), zegt men dat het goed is hem minstens een uur in de diepvries te steken, dan worden bepaalde slechte bacteriën gedood.

Snij de tonijn in hele fijne blokjes. Verdeel in drie porties.
Meng één portie met de Italiaanse ingrediënten (soms mag je een beetje goochelen met de verhoudingen, naar eigen smaak, altijd even proeven tussendoor), één met de Aziatische, en één met de Griekse.

Laat minstens een uur in de frigo koelen, zodat de smaken goed kunnen mengen.

Serveer in drie glaasjes op een bordje, of in torentjes. Leuk is om het met kleine lepeltjes of vorkjes te eten. Het gaat 'm niet om de hoeveelheid, wel om de smaak. Je hebt m.a.w. per persoon echt niet zoveel nodig...

Smakelijk!

Deel dit recept: Tags: Hapjes