tagliatelli met sint-jacobsvruchten afgesmaakt met peterselieroom

Elisabeth · Hoofdgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

zwoel weertje, geur van versgemaaid gras met zweempje van lavendel, glaasje gekoelde wijn in de hand...geen weer om te koken eigenlijk, en toch... gisteren voor de eerste keer uitgeprobeerd, op 't gevoel...en ik moet zeggen dat het resultaat er mocht zijn. lekker, eenvoudig gereed te maken en niet (te) zwaar...

Ingrediënten

voor 2 personen : sint-jacobsvruchten (8 pp, kan vers of uit vriesvak), een ui, een teen look, handvol versgehakte peterselie, potje visfumet, potje room, peper, zout, snuifje safraan, een kleine courgette (in dobbelsteentjes), 1 tomaat (zonder zaadlijst, geconcasseerd), verse (indien mogelijk) tagliatelli, boter, volwassen glas witte wijn

Bereidingswijze

basissaus : helft van de gesnipperde ui en teentje look in pannetje fruiten, kruiden met peper en zout. goede geut witte wijn bijvoegen en 1/3 laten inkoken. potje visfumet bijvoegen en weer wat laten inkoken. room erbij voegen en laten inkoken tot gewenste dikte. voeg een snuifje safraan toe.

andere helft van de gesnipperde ui en look in grote pan fruiten, courgette bijvoegen, kruiden met peper en zout en een paar minuten omroeren op matig vuur. blussen met rest van wijn en beetje laten sudderen.
(ondertussen kook je best reeds de pasta die +/- 10 minuten nodig heeft).
leg de sint-jacobsvruchten mee in de pan en draai gedurende 2 min. een paar keer om (deze moeten garen maar sappig blijven en dat heeft niet veel tijd nodig).
Voeg snel de saus uit het pannetje erbij, roer om en laat even borrelen. Dan pas voeg je de versgehakte peterselie toe (verse, groene kruiden mag je niet laten meekoken...steeds op het einde toevoegen). geconcasseerde tomaat erover strooien, pasta afgieten et voilà.

Dit vergezeld van een lekker gekoelde, witte Chenin (Bovlei). Smakelijk !!

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Een variant op gemaakt (groene asperges - champignons - tagliatelli - look - light room - ajuintje - visbouillonblokje). thx for the inspiration !

Hey ik heb eens een vraagje (;
Dit ziet er heel lekker uit en ik ga het dan ook maken voor mijn vriend met valentijn, maar ik heb een probleempje hij is gek van sint-jacobsvruchten maar hij vindt vis echt niet lekker, dus die fisfumet is niet zo toepasselijk bij hem, zou ik dit ook met nog iets anders kunne maken ? een vervanger voor de visfumet? dat zou geweldig zijn (; alvast bedankt (; x

hey anneleen, dat betwijfel ik...maar je kan uiteraard proberen om de visfumet weg te laten en gewoon een wijnroomsausje te maken...sukses !

lekker, maar met rijst gegeten (ook goed)

Dit receptje met kerstmis als voorgerecht (lekker).

LEKKER RECEPT COQUILLES

Heerlijk recept, maar wat is een geconcasseerde tomaat? Nooit van gehoord!

lekker, hé ! geconcasseerd = in kleine dobbelsteentjes

Wat er ook erg lekker uitzag was het gerecht 'Sint-Jacobsvrucht met truffel, sherry en risotto' dat chef Bart Desmidt dinsdagavond klaarmaakte tijdens een aflevering van 'In de keuken'. Dat gerecht' staat ook op het menu van zijn bekende restaurant Bartholomeus in Knokke-Heist. Je kan het recept nalezen op canvas.be/indekeuken. Wie de uitzending gemist heeft wordt geholpen door de handige videofragmenten die er bij staan. 'In de keuken' kan iedere dinsdag om 20.40u op Canvas bekijken.

Je zou de visfumet kunnen vervangen door een kreeftenfumet/bouillon misschien? Als ik me niet vergis kan je deze tegenwoordig ook in elke supermarkt verkrijgen. ;)

Hmmm bedankt, ik denk dat ik het morgen is ga uitproberen ^-^

Klinkt lekker maar aan welke hoeveelheid moet ik denken bij een potje room en een potje visfumet?

potje van 20, 25 cl...

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.