dit receptje heb ik ooit uit een tijdschrift gescheurd en ondertussen, na ettelijke jaren uitproberen, is dit mijn 'verbasterde' resultaat...heerlijk en fris !
Ingrediënten
voor 4:
- 1 braadkip (in stukken gesneden)
- 2 uien (gesnipperd)
- 4 tenen knoflook (geperst)
- 2 citroenen in schijfjes
- sap van 1/2 citroen
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 koffielepel zout
- 1 eetlepel gemalen koriander
- 1 eetlepel groffe, zwarte peper
- 1 eetlepel gemalen komijn
- 1/2 koffielepel saffraan (mag iets meer zijn, afhankelijk van smaak)
- 2 eetlepels bloemsuiker (poedersuiker)
- handvol versgehakte bladpeterselie
- handvol versgehakte koriander
- 1 kippebouillonblokje
- 1 kop water
- handvol rozijnen en/of gedroogde cranberries
Bereidingswijze
- snij de kip in parten en leg opzij - meng de olijfolie met de gemalen koriander, peper, saffraan, zout en komijn tot een pasta en wrijf goed over alle kipdelen en laat even rusten - wentel de citroenschijfjes in de bloemsuiker, bestrooi ook met beetje zout en laat even rusten - doe in een diepe stoofpan (met deksel) klein beetje olijfolie en braadt de kipdelen mooi bruin langs alle kanten. - voeg de ui en de look toe en roer een beetje - leg de schijfjes citroen over de kip - pers de halve citroen over de kip - voeg het water toe - verkruimel het bouillonblokje in de pan - zet het vuur laag en zet deksel op de pan - laat goed halfuurtje stoven tot de kip gaar is - voeg de rozijnen en cranberries toe en laat nog even meesudderen - voeg voor opdienen de peterselie en de koriander toe - opdienen met rijst, pasta... Smakelijk !
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Heel erg lekker, citroen smaakt goed door.
Ronny · 03/09/10
toevallig op deze site gekomen !!
Super lekker en overheeeeeeeeerlijk :-)
lily · 29/03/10
In Chili voegen ze aan alles citroen toe, men chileense familie heeft dan ook heerlijk gesmuld. Bovendien eenvoudig te bereiden en snel klaar zonder exotische ingrediënten.
Stijn · 18/04/10