Stoofpotje van kip, citroen en kruiden

Elisabeth · Hoofdgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

dit receptje heb ik ooit uit een tijdschrift gescheurd en ondertussen, na ettelijke jaren uitproberen, is dit mijn 'verbasterde' resultaat...heerlijk en fris !

Ingrediënten

voor 4:

  • 1 braadkip (in stukken gesneden)
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 4 tenen knoflook (geperst)
  • 2 citroenen in schijfjes
  • sap van 1/2 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 koffielepel zout
  • 1 eetlepel gemalen koriander
  • 1 eetlepel groffe, zwarte peper
  • 1 eetlepel gemalen komijn
  • 1/2 koffielepel saffraan (mag iets meer zijn, afhankelijk van smaak)
  • 2 eetlepels bloemsuiker (poedersuiker)
  • handvol versgehakte bladpeterselie
  • handvol versgehakte koriander
  • 1 kippebouillonblokje
  • 1 kop water
  • handvol rozijnen en/of gedroogde cranberries

Bereidingswijze

- snij de kip in parten en leg opzij - meng de olijfolie met de gemalen koriander, peper, saffraan, zout en komijn tot een pasta en wrijf goed over alle kipdelen en laat even rusten - wentel de citroenschijfjes in de bloemsuiker, bestrooi ook met beetje zout en laat even rusten - doe in een diepe stoofpan (met deksel) klein beetje olijfolie en braadt de kipdelen mooi bruin langs alle kanten. - voeg de ui en de look toe en roer een beetje - leg de schijfjes citroen over de kip - pers de halve citroen over de kip - voeg het water toe - verkruimel het bouillonblokje in de pan - zet het vuur laag en zet deksel op de pan - laat goed halfuurtje stoven tot de kip gaar is - voeg de rozijnen en cranberries toe en laat nog even meesudderen - voeg voor opdienen de peterselie en de koriander toe - opdienen met rijst, pasta... Smakelijk !

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Heel erg lekker, citroen smaakt goed door.

toevallig op deze site gekomen !!
Super lekker en overheeeeeeeeerlijk :-)

In Chili voegen ze aan alles citroen toe, men chileense familie heeft dan ook heerlijk gesmuld. Bovendien eenvoudig te bereiden en snel klaar zonder exotische ingrediënten.