scampi's

Manuela · Hoofdgerechten · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Michel is een goede vriend van ons en absoluut geen keukenwonder, groot was dan ook onze verbazing toen hij een keertje voorstelde om scampi's à la michel te maken.. Poepsimpel, snel klaar en superlekker!

Ingrediënten

20 scampi's ( of meer, naar eigen believen )
2 potjes lichte room
ajuin
2 teentjes look
gele curry kruiden
tomatenketchup
pezo

Bereidingswijze

gesneden ajuintje en look fruiten in de pan.

scampi's erbij en eventjes laten bakken tot ze bijna klaar zijn.

de twee potjes room erbij, een stevige scheut gele curry kruiden ( ik neem meestal een soeplepel of twee ) en enkele stevige knepen tomatenketchup. Afkruiden met peper en zout.

Omroeren en klaar is kees. Lekker met cappellini!

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

ik ga dat ook maken met kerstavond denk dat gaat smaken

het moest maken zijn inplaats van smaken

Het recept zou geweldig geweest zijn,
als de schandalige, voor de scampi beledigende ketchup er niet aan was toegevoegd.
Probeer liever verse ,gezeefde en daarna
ingedikte kleine tomaten en voor de zoetekauwen een mespuntje rietsuiker.
Succes, buon apetito en
LOVE,
Swami Deva Luigi

Zeer lekker recept. ik maak het met piment d'Espelette en Boursin Kaas :-)
http://www.epicurien.be/keukenrecepten/

gemakkelijk te maken en geweldig lekker

zo eenvoudig en toch zo heerlijk. ik stond versteld van de combinatie, maar het is echt een aanrader!

als student hou ik toch maar bij de ketchup.

dank.

groeten Adriaan

als de scampies gebakken zijn een scheutje cognac en dan flamberen is ook heel lekker erbij en dan afwerken zoals op het recept staat
zo staat het ook in het kookboek van de boerenbond geflambeerde pikante scampies

groetjes gundi