Sambal Goreng Telor

gre · Hoofdgerechten · 25-30 min · Vegetarisch

Bijna ieder indisch gezin kent dit recept,en maakt er nog wat bij. dit is ook geen eigen recept, maar een recept dat je je eigen gemaakt hebt. ik maak het dan ook af en toe, er zijn nog zo veel andere heerlijke dingen om te maken. nu moet u niet denken dat ik een enorne eter ben, ik ben meer een amuse eter, die het leuk vind om te koken. gre

Ingrediënten

voor het maken van de boemboe(bumbu) heb je nodig trassi{dat is garnalen pasta
of poeder}
vrij hete sambal, en niet zo weinig
enkele uien
knoflook of poeder,
uiteraard de eieren, ongeveer 2 p p
spitskool, gewassen in reepjes gesneden
kokosmelk, naar behoefte
half a 1 ltr bouillon
goela jawa of javaanse suiker,
maar bruine suiker is ook goed

er bij kun je witte of iedere andere soort rijst
nemen.
maar ik denk dat witte rijst bij de sambal goreng telor,
naar mjn mening heerlijk smaakt'

maar een ieder kan een andere rijst nemen.

Bereidingswijze

je begint met de eieren te koken, dan maak je de bumbu klaar. wrijf de een ui wat sambal, trassi,suiker,beetje ketjap, wat knoflook, pak de wadjan of wok , hoog verhitten met olie en wat boter, het bumbu mengsel erbij , snel mengen, ondertussen waren de eieren al gepeld, de spitskool moet onmiddelijk bij het bumbumengsel, de sambal goreng moet worden aangelengd, eerst met wat bouillon en dan met wat kokosmelk. doe de eieren in de sambal goreng. dan de sambal goreng telor naar smaak afmaken, met extra sambal je moet de eieren minstens 15 a 20 minuten zachtjes meelaten stoven. je eet deze goreng met rijst

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten