Pittige gehaktballetjes

Carlo · Hoofdgerechten · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

200 gram lamsgehakt, 1 eidooier, komijn, verse koriander, harissa, peper, zout.

Bereidingswijze

Doe het gehakt in een kom en maak er een kuiltje in. Giet er de eidooier in. Besprenkel het gehakt met wat druppels harissa en een paar fijngehakte blaadjes koriander (ca. 1 eetlepel). Kruid met 1 eetlepel komijn en wat peper en zout. Werk vervolgens met een vork het gehakt naar het kuiltje toe, zodat het gemengd wordt met de eidooier en de kruiden door het gehakt vermengd worden. Als alles goed gemengd is, kruid het gehakt dan opnieuw met een eetlepel koriander en komijn en meng het nog eens goed. Maak van het gehakt bolletjes met een diameter van ongeveer drie centimeter. Druk de bolletjes plat, zodanig dat het wat ovale plakjes van ca. 1 cm dik worden. Bak de gehaktballetjes in een hete grillpan of rooster ze op de barbecue.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

kunnen jullie mij vertellen wat harissa is en waar ik het kopen kan

Hallo,

harissa is een Noord-Afrikaanse pikante pasta, gemaakt van rode pepers. Tegenwoordig vind je dit zeker in elke supermarkt terug.

hoi.,
Harissa kun je ook in een handige verkruimelmolentje in een wereldwinkel
kopen,het is dan in kruidenvorm.
Het werkt net als een pepermolen.
Je houd de molen op de kop terwijl je er aan draait.
Daarna kun je het dekseltje eraf halen.
Heel lekker in de soep of in veel andere gerechten.

Groeten Kees