Penne met spek en sjalotjes

Vandeplancke Geert · Hoofdgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Dit is zowat m'n eenvoudigste pastareceptje, en tevens hetgene waar ik nooit genoeg van krijg. Door de sjalotjes op een wat ongewone wijze toe te voegen krijgt het geheel een aparte maar echt volle heerlijke smaak. Vind iedereen trouwens!

Ingrediënten

1 bakje gerookte spekblokjes, 1 blik goede gepelde tomaten,
1 mooie ui, 2 teentjes look, 1 rood pepertje en 2 sjalotten.

Bereidingswijze

Je fruit het spek, de fijngesneden look en de grof gehakte ui aan in wat goede oijfolie. Je kan er zoveel hete peper aan toevoegen als je zelf wil, maar eentje volstaat. Dan gaat de doos tomaten erbij en met het deksel erop laat je het een eindje sudderen.
Je kookt de penne beetgaar. Als de penne quasi klaar is zet je de saus van het vuur en je voegt er de 2 FLINTERdun gesneden sjalotjes aan toe. Echt flinterdun gesneden dus, hé, anders werkt het recept absoluut niet. Je roert ze dus rauw door de saus, en ze verwijnen als het ware. Net gaar genoeg.
Je schept dit onmiddelijk door je net afgegoten penne, en serveert zo vlug mogelijk. Eventueel met wat Parmezaanschilfers, maar dit gerechtje heeft zelfs dit niet nodig. Enjoy!

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

gewoonweg heerlijk !!!