Pasta pronto

Fanny · Hoofdgerechten · 5-10 min · Niet-vegetarisch

Dit gerecht kwam tot stand met restjes uit de koelkast die dringend in een gerecht dienden te worden verwerkt. Voor 2,5 personen

Ingrediënten

1. gerookt spek (ik had twee dikke stukken spek van de beenhouwer maar voorgesneden spekjes volstaat ongeveer 200gr)
2. kerstomaatjes (1 doosje)
3. teentje knooflook
4. paddestoelen ( klein doosje)
4. peterselie en bislook (handvol)
5. voor de liefhebbers witte wijn
5. spirrelli pasta of andere korte droge pasta (300gr)

Bereidingswijze

1. kook het water voor de pasta
2. snij ondertussen het spek in blokjes, gooi het in een braadpan samen met een teentje knoflook en olijfolie (hoog vuur) voeg daarbij de gesneden champions, laat alles krokant bakken.
3. voeg de in halve maantjes gesneden kerstomaatjes toe aan het geheel (pas als je spek krokant en champinons zijn gebakken!)
4. Kruid het geheel met peper, de fijn gesnipperde bislook en een klein snuifje zout. Voor de fans van witte wijn, blus het geheel met een goeie scheut witte wijn.
5. Ondertussen is je pasta wel gaar dus afgieten en toevoegen aan het mengsel, afwerken met fijngehakte peterselie. Goed doormengen, een beetje parmezaanse kaas eroverheen en smakkelijk!

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten