paprika-chilli met champignons in tomaten-vissaus met farfalle

kimmerdss · Hoofdgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Restjes in de koelkast, enorme honger.. En dit is het resultaat! Lange naam voor een simpel gerechtje maarr wij zijn er inmiddels verslaafd aan!

Ingrediënten

1 teentje knoflook,fijngeperst
Ajuin, fijngesnipperd
1 piment, ontdaan vn zaadlijst en fijngesneden in dunne ringetjes
1 rode paprika, ontdaan vn zaadlijst en in fijne reepjes gesneden
Enkele champignons (naar wens, of wat er nog in de frigo ligt) gesneden in plakjes
Scheutje room naar believen
1 brikje gezeefde tomaten
Flinke geut oestersaus
1 tl garnalenpasta
Vissaus
1 el citroensap
Peterselie ter garnering

Bereidingswijze

De knoflook samen met de ajuin en het piment aanstoven in olijfolie. De paprikareepjes erbij voegen op middelmatig vuurtje, laten pruttelen tot paprika beetgaar is. Champignons toevoegen. Nog even laten pruttelen, erna tomatenbrikje toevoegen, en allebei de sauzen, alsook de garnalenpasta. Goed omroeren. Ondertussen de pasta al dente koken. De saus op laag vuurtje laten verder pruttelen en op het einde, als de pasta gaar is de room en het citroensap toevoegen. Terug even omroeren en erna pasta opscheppen in diep bord, een flinke schep saus erbovenop en een toef peterselie ter garnering. Smullen maar!

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Voor de zekerheid: is garnalenpasta = trassi?
Hans

ja,idd is hetzelfde!