Mediterraanse varkenskoteletjes

Carlo · Hoofdgerechten · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Dit gerecht brengt me terug naar Portugal, toen we er op vakantie waren vlak na de examens op het univ. We hadden niet veel geld, waren eigenlijk de hele tijd zenuwachtig omdat we onze uitslag nog niet hadden, maar konden eventjes alles vergeten met schitterende gerechten als deze.

Ingredi├źnten

2 varkenskoteletten, 6 aardappelen, 1 grote ui, 250 gram gepelde tomaten (blik), 1 blokje kippebouillon, verse rozemarijn, 6 teentjes knoflook, olijfolie, peper, zout.

Bereidingswijze

Laat de varkenskotelleten minstens een kwartier (ideaal is een nacht) marineren in wat olijfolie, rozemarijn en twee teentjes geperste knoflook.

De saus: snij de ui in grove stukken en bak die in wat olijfolie glazig. Voeg er twee teentjes ongeschilde knoflook aan toe (de look wordt zacht in de schil). Voeg er de gepelde tomaten aan toe en laat zachtjes sudderen. Versnipper de overige teentjes look en voeg ze toe aan de saus Laat het bouillonblokje oplossen in een hete tas water en giet het bij de saus. Voeg er een flinke scheut olijfolie aan toe. Kruid met verse rozemarijn, peper en zout.

Kook de aardappelen gaar in water met zout en voeg ze toe aan de saus (je kan ze eventueel in schijfjes snijden).

Bak of grill de varkenskotelleten en voeg ze bij de saus. Laat alles samen nog wat sudderen en dien op met brood.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

zeer lekker eenvoudig gerecht.
Heb het juist doorgemaild aan een vriendin om ook eens uit te proberen.