Kiprolletje met vulling van munt en koriander omwikkeld met gandaham op een zalfje van zongedroogde tomaatjes en een sausje van basilicum

Wendy Uyttendaele · Hoofdgerechten · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Er is altijd wel iemand op een feestje die geen vis lust :-) dus had ik voor de gelegenheid een gerechtje bedacht voor deze jonge dame die eigenlijk heel weinig lust. En ik hield mijn hart vast...maar tot mijn blijdschap zag ik dat haar bord helemaal leeg terug kwam en kwam ze naderhand zeggen dat ze heel lekker gegeten had.

Ingrediënten

Voor 2 personen

2 kipfilets
pakje gandaham
koriander
munt
basilicum
250 ml room
1 potje zongedroogde tomaatjes
1 courgette
2 grote aardappel
1 groene paprika

Bereidingswijze

maak met de mandoline schijfjes van aardappel en courgette. Snijdt paprika in reepjes.

Snijd de kipfilets in de lengte als een envelopje open.

Pureer munt en koriander tot een pasta en voeg een klein beetje olijfolie toe. Schep deze vulling in elke filet, druk ze dicht en bestrooi ze met zout en peper. Rol elke filet in een plak Gandaham en leg de filets in een met olie ingesmeerde ovenschaal. Bak ze in ongeveer 20 à 30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden C. Bedruip ze af en toe met wat olijfolie (let wel, gaartijd hangt af van soort oven)

Pureer de zongedroogde tomaatjes tot een gladde pasta

Zet de room op het vuur en voeg de verse basilicum toe. Laat even opwarmen en kruid af met pezo. Mix dan het geheel.

Zet ondertussen de aardappel- en courgetteschijfjes in de stomer samen met paprikareepjes en gaar deze al dente.

Neem de filets uit de ovenschaal en snijdt deze in dikke ronde plakken.

Trek een een streep op het bord met het zalfje van zongedroogde tomaatjes. Dresseer daarop de rolletjes kipfilet, de groentjes en voeg een beetje saus toe

Bon apétito!!

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten