Kip met perzik en yoghurtsausje

Ilse Thienpont · Hoofdgerechten · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Een licht, fris en gezond recept voor als de zon nog eens schijnt. De afwisseling tussen warme en koude ingredienten zorgt voor een zomers gevoel. De yoghurt maakt het gezond. En de perziken zijn lekker zoet!

Ingrediënten

Kipfilet in reepjes
Krop eikenbladsla
Blik perziken in eigen sap, halve of in kwartjes
Lente-uitjes
Witte rijst

Voor het sausje:
Natuur yoghurt, vloeibaar & zonder suiker
Citroen uitgeperst
Proven

Bereidingswijze

Was de sla en schik ze op de borden.
Laat de perziken uitlekken en verdeel ze over de sla.
Maak een yoghurtsausje door yoghurt te mengen met citroensap en olijfolie. Kruiden naar smaak.
Bak de kipreepjes krokant met wat kruiden zoals dragon of rozemarijn.
Verdeel de kip op de borden.
Overgooi het geheel met gesnipperde lente-uitjes en voeg op het laatst de yoghurtsaus toe.
Serveer met rijst en een glaasje rosé.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten