Kabeljauw op eenvoudige wijze

gre · Hoofdgerechten · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

veel heb je niet nodig
voor 2 a 3 prsn 350 a 400gr kabeljauw,of andere vis
150gr a 200gr bloem
zout
peper
lekkere scherpe mosterd ongv. 5 a 6 el
peterselie voor garnering
boter voor de vis en de aardappeltjes
400gr krieltjes
mijn keuze voor groente bij vis, en vooral kabeljauw is
meestal traditioneel wortels,

Bereidingswijze

begin eerst met de groente en de aardappeltjes op te zetten.
want de krielen moeten ook gebakken worden, wanneer je
dat wilt.

peper en zout en bebloem,daarna de vis,
haal even de bloem wat er af,laat even rusten
daarna vuur hoog, vis voorzichtig in de pan,
vuur iets lager, vuur hoger vis voorzichtig keren
vuur lager, vis met mosterd bestrijken
dan deksel op pan

vuur heel zacht, nog 5 minuten
vuur uit
eten met peterselie aardappelen
en groente naar keuze

zoals je ziet geen wereldschokkend recept,

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten