Indische Kip Curry

Alainke · Hoofdgerechten · Indische keuken · 35-40 min · Niet-vegetarisch

Altijd eens een curry willen proberen te maken maar schrik om het te doen, met dit recept kan je gewoon niet falen, en bovendien is het heerlijk en zeer voedzaam en vooral lekker. Wat heb je nodig voor 2 à 3 personen Wel opgelet dit is in een zeer pikant gerecht, dus als je het liever niet zo pikant wil maken laat dan de kardamom en kruidnagel eruit en verander de rode chilipeper met een groene.

Ingrediënten

3 kippenfilets
2 ajuinen (geel)
1 rode chillipeper
1 glas kippenbouillon (ong 25 cl)
1 stukje verse gember (ongeveer een duim groot (2 cm op 1,5 cm)
2 grote tenen look (of 3 in geval van mediummaat)
5 à 6 aardappelen (vastkokend)
3 trostomaten
2 stokjes kaneel (van mx 2cm lang)
5 kruidnagels
3 a 4 kardemom peulen
handvol verse koriander
1 koffielepel Curcuma
1,5 koffielepel chilipoeder
1.5 koffielepel komijnpoeder
maizena opgelost in water.
peper en zout naar smaak
olijfolie

Voorbereiding van je ingrediënten:
in een kom gebruik je een lookpers om de look te persen en een rasp om de gember te raspen. Voeg een scheutje olijfolie toe , wat peper en zout en gebruik een vork om alles goed te mengen (zo krijg je een artisanale pate)
Snipper de ajuinen fijn
In een aparte kom, mix je alle kruiden (curcuma, chili en komijn)
Snipper de chili peper.
Schil de aardappelen en snij ze in schijfjes van ni meer dan 1 cm dik (anders duurt het te lang ze gaar zijn)
Snij de kip in grove stukken en de tomaten in kleine blokjes.

Bereidingswijze

in een diepe stoofpan laat je rustig wat olijfolie heet worden en dan voeg je de kardemom, kaneel en kruidnagel toe. Sauteer dit tijdens regelmatig omroeren gedurende een dikke minuut, voeg dan ajuin toe en laat rustig fruiten tot ie bijna glazig is, en dan voeg je de gember en look toe. En laat dit geheel zo'n minuut verder doen met het deksel op de pan Daarna voeg je de kruidenmengeling toe curcuma, chili en komijn en voeg je ook ineens de aardappelschijfjes toe. Roer regelmatig door en laat dit gedurende 5 min aanstoven met het deksel erop. Dan ga je de tomaten toevoegen en die laat je wegsmelten in ongeveer 2 min. Vergeet niet regelmatig om te roeren om aanbakken te vermijden. Voeg nu de kip toe en schroei die dicht in ongeveer 90 sec, continue omroeren is hier de truk, dan voeg je bouillon toe, roer je nog eens goed om en zet je het deksel erop. Zet het vuur hoger en breng alles aan de kook. Dan het vuur lager, omroeren het deksel erop en gedurende 15 min alles laten stoven in de pot met deksel toe, probeer wel eens regelmatig te gaan omroeren om aanbranden te vermijden. Voeg een weinig opgeloste maizena in water toe aan het gerecht en dik de saus in. Neem de pot van het vuur, breng op smaak met zout en peper en strooi de gehakte koriander er overheen. Serveer warm. Tip om een zoeter gerecht te krijgen kan je zoete aardappel gebruiken ipv gewone aardappel.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Indische keuken