Gevulde courgettes

Carlo · Hoofdgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Wie weinig tijd heeft, kan met dit recept in een mum van tijd een lekker gerecht klaar toveren! Ideaal als ik moe van het werk thuiskom.

Ingrediënten

1 courgette, 200 gram varkensgehakt, peper, zout, oregano, olijfolie.

Bereidingswijze

Wie weinig tijd heeft, kan met dit recept in een mum van tijd een lekker gerecht klaar toveren. Reken per 2 personen op minstens 1 courgette en 200 gram gehakt. Voor het gehakt kan je ook runds- of lamsgehakt nemen.

Snij de courgette in de lengte doormidden, zodat je twee lange helften krijgt. Snij die twee helften in 4 min of meer gelijke stukken. Verwijder met een mes de zaadlijsten uit de helften, zodanig dat je een soort van kuipje krijgt.

Kruid de stukken met peper, zout, een snuifje oregano en een paar druppels olijfolie. Verdeel met een vork het gehakt in gelijke porties over de courgette-kuipjes. Strooi op het gehakt nog wat peper, zout en oregano en je bent klaar met de voorbereiding! Je kan de gevulde courgettes in een gewone oven laten gaar worden, maar ook in een microgolfoven lukt dit perfect (reken op 8 à 10 minuten).

De gevulde courgettes kunnen opgediend worden met rijst, pasta, aardappelen...

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

amaai die Elisabeth, hopelijk heeft die geen man wie ze het leven zuur kan maken!! dat ze haar eigen site maakt ipv anderen de les te lezen!!!!!!!!!!!!!

Bedankt voor de tips. Ik ga ermee aan de slag. Ik zou graag wat kuiser taalgebruik willen (geen gevloek). Gods naam misbruiken is totaal verkeerd.

gr
Willemien

IS het niet nodig om bij dit gerecht naast de rijst en de courgette nog iets toe te voegen om wat ""saus"" of vocht te hebben? Is het gerecht anders niet te droog?

Wanneer je gehakt mengt met een beetje ""champignon a la greque""(verkrijgbaar bij de chaquterie-afdeling) rode paprika en ajuin, verdeeld over de courgette afgeweerkt met een schijfje tomaat erop en oregano, geef je dit alles een heerlijk zuiders tintje!heeerlijk!doen!

dit gerecht is heerslijk samen met griekse deegwaren(met kaas) en tzatziki (zelf gemaakt) naar aloud grieks recept.en dan nog een grieks slaatje erbij. zo tover je in een mum van tijd een mini griekse tafel

Het gehakt mengen met kruidenkaas maakt het nóg lekkerder (inclusief gebakken uitjes, wat champignons, rode paprika en het vruchtvlees van de courgette)
echt een aanrader!

zet in godsnaam jullie eigen recept op de site ipv de recepten van anderen steeds te willen wijzigen/verbeteren.

Het laatste kwartier wat plakjes mozzarella eroverheen + iets olijfolie en vergemalen peper!
Of wat geraspte parmezaanse kaas door het gehakt heen mengen!
Variaties genoeg!

Oeioeioei, ons Elisabethje is nogal lichtontvlambaar precies. Als je niet eens kan verdragen dat mensen extra suggesties geven bij een recept wat zit je dan in Godsnaam op een receptenpagina te doen op het internet. Hou jezelf dan ook maar aan je eigen recepten. Als de mensen nu een suggestie willen geven... Hoe meer hoe beter.
Doe maar raak en laat het smaken

wat handig dat er zoveel verschillende tips zijn. op deze manier kan ik vast een lekker gerecht op tafel zetten!!
heel erg leuk én handig!!
dank jullie wel...

kan iemand mij zeggen of het gehakt op voorhand reeds gebakken moet zijn of mag dat er gewoon rauw opgelegd worden en dan de oven in?

Bedankt!

De gevulde courgettes waren heel goed gelukt, maar in het recept miste ik de oven temperatuur en de tijdsduur. Ik heb de oven op 200 hete lucht en ongeveer 40 min erin laten staan. Het was heerlijk
groet,
anne-marie

beste kotham , het gehakt word rauw in de courgette gedaan !
Veel plezier ermee !

Bij sommige recepten bakken ze op voorhand al het gehakt , dan moet het niet zolang in de oven maar ik doe het er altijd rauw in .

Ik heb dit gisteren klaar gemaakt en vond het simpel en heel lekker. Oregano is de juiste kruid op dit gerecht op smaak te brengen..

ik heb er ook nog tomaat bij gedaan en met de oregano smaak het heerlijk nora

Vind het juist heel leuk al die variaties

vul ook nog tomaat en paprika voor meer kleur & afwisseling!

kan dit gerecht ook in een cooker {halogeen} bakken?? en hoelang ongeveer? groetjes

Ik heb het recept vandaag gemaakt. Ik heb een gele paprika bij het gehakt gedaan en er 2 in plakjes gesneden tomaten opgelegd. Omdat ik geen oregano meer had heb ik Italiaanse kruiden gebruikt. Het was heerlijk!

Ook heerlijk is, het vruchtenvlees van de courgette samen met een fijngesnipperd sjalotje en het gehakt mengen.

Ik ga die gevulde courgetjes is proberen met gehakt en paprika en een sjalotje.
Moet lekker zijn . Hoop de juiste temp. en tijd te vinden.
Alvast bedankt aan allen voor je tips.
Tof
Grts Walter

Ik ga het gerechtje straks ook maken met paprika en een ajuintje. Maar dien ik dit eerst niet te bakken alvorens het in de oven te steken?
Groetjes, een beginneling.

Als je wat saus wil bij de courgetten doe dan eens een blik tomatenstukjes in de schotel gemengd met wat look en kruiden en zet daarin dan de opgevulde courgetten.Ik gebruik ronde courgetten .Bakken op 200gr ongeveer half uurtje .
Smakelijk !

Inderdaad, hoe meer variatie hoe beter. Hoe kortzichtig van Elisabeth. Misschien is ze zelf een kookboek aan het schrijven en heb je toevallig haar recept gepikt !!!

ik heb het gehakt met veel paprika & ajuin ( heel fijn gesneden) peper zout look en parmesaanse kaas gemengd en het smaakte heerlijk!

Elisabeth, volgens mij ben je zelf een beetje te veel zout en peper. Vandaar je pikante uitspraken. Ikzelf heb aan die suggesties veel gehad en het was lekker !

Tof, zeg. Zo'n kookforum. Inderdaad, het is leuk eens een variatie aan te brengen. Mijn familie vindt dat ik saai kook. Ik maak mijn recepten meestal klaar op dezelfde manier. Ik heb al meerdere keren gevulde courgettes gemaakt maar steeds op de eenvoudige manier maar dan in een pittige tomatensaus. Ik ga de andere recepten ook eens uitproberen! Bedankt voor de tips!

lekker gerechtje,half uurtje in de oven op 200graden,perfect voor mij..