Gegrilde vis in bananenblad

Carlo · Hoofdgerechten · 45-50 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

2 stukken stevige vis (zalm, roodbaars..), 1 theelepel suiker, 3 theelepels fijngehakte korianderblaadjes, 1 eetlepel fijngehakte knoflook, 2 eetlepels fijngehakte ui, 2 eetlepels fijngehakt citroengras, 4 eetlepels rum (gelijk welke soort) , 1 eetlepel olie, 2 theelepels zout, 1 eetlepel peper, bananenbladeren (of bakpapier of aluminiumfolie), rijst.

Bereidingswijze

Dit recept is goed voor 2 personen. Meng alle ingrediënten (behalve de vis) samen in een kom en laat een 10-tal minuten staan. Voor het omhulsel van de bananenbladeren leg je drie stukken bananenblad (ongeveer telkens drie keer zo groot als het stuk vis) op elkaar in de vorm van een kruis (tip: om de bananenbladeren soepel te maken, moet je ze een tijdje tussen de bladeren van een groene groente, zoals kool of sla, leggen). Heb je geen bananenbladeren, dan kan je ook aluminiumfolie of bakpapier gebruiken.

Plaats de vis in het midden van het kruis en kerf in de bovenzijde van de vis twee diagonale sneden van ongeveer 1 cm diep. Vul de sneden met wat van het kruidenmengsel en bedek vervolgens de hele vis met het mengsel. Draai de vis om en bedek ook de andere zijde met het mengsel.

Vouw de bananenbladeren vervolgens als een pakje rond de vis (elke arm van het kruis naar het midden vouwen). Sluit het pakje met een stukje metaaldraad. Grill of barbecue de vis 10-15 minuten (afhankelijk van de dikte van de vis) langs beide zijden. Doe het pakje bij het opdienen terug open en dien de vis op in de bananenbladeren, samen met rijst.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten