Gebakken scampi's in een kruidensaus

Louis · Hoofdgerechten · > 60 min · Niet-vegetarisch

Kan klaargemaakt worden als voorgerecht of als snack. Gewoon even de hoeveelheid scampi's en de andere ingrediënten in verhouding aanpassen. Steeds succes bij de vrienden en kan op voorhand klaargemaakt worden. Belangrijk als je graag meegeniet van een gezellige babbel en niet constant in de keuken wil vertoeven.

Ingrediënten

4 el olijfolie
1 zak scampi's
1 knoflookteentje
3 el cognac
1 dl visfumet of court-bouillon
1 el gehakte peterselie
1 el gehakte dragon
1 el gehakte bieslook
1 el gehakte kervel
1 dl room
enkele sprietjes bieslook
enkele kerstomaatjes.
Peper, zout

Bereidingswijze

Pel de scampis en verwijder het darmkanaal.
Verhit olijfolie en bak de scampi's kortstondig aan. Pers het knoflookleentje uit, peper en zout.
Blus met cognac. Neem de scampi's uit de pan.
Voeg de visbouillon of court-boulilon toe, de versgehakte kruiden samen met de room en laat inkoken.
Warm het geheel op. Verdeel de scampis over de borden.
Overgiet met de kruidensaus.
Garneer met bieslook en halve kerstomaatjes.
Serveer met brood.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten

Reacties

Dit recept is heel gemakkelijk te maken en bijzonder lekker. Ik heb het geserveerd met deegwaren als voorgerecht. De gasten waren zeer content.

Uitgebrobeerd , heel lekker en niet moeilijk te bereiden ,m'n genodigden waren zeer opgetogen, RAY