Dit recept kan ook gebruikt worden voor de bereiding van krab of scampi’s. Omdat scampi’s zonder kop worden aangeboden en het vlees dus tijdens de bereiding rechtstreeks met de specerijen in aanraking komt kan een mildere dosering van de pepertjes raadzaam zijn indien men niet gewoon is pikant te eten. Hetzelfde geldt voor de bereiding van krab die je best door je visboer in een viertal stukken laat hakken. Laat hem ook de scharen breken. Voor 4 personen heb 2 krabben nodig van ongeveer 750g to 1 kg elk.
Ingrediënten
- 24 tijgergarnalen
- 2 sl plantaardige olie
- 2 sl teentjes fijngehakte knoflook
- 2 sl fijngehakte gember
- 1 à 2 kl fijngehakte groene pepertjes
- 3 sl lichte sojasaus
- 1 sl donkere soyasaus
- 1 sl oestersaus
- 2 sl gekneusde zwarte peperbolletjes
- 2 sl boter
Bereidingswijze
Verhit de olie in een de wok op een hoog vuur tot het heet is, maar niet begint te walmen. Roerbak de tijgergarnalen in twee keer, gedurende telkens 4 à 5 minuten tot ze mooi rood gekleurd zijn. Verwijder ze uit de wok en houd ze opzij. Verlaag het vuur onder de wok en voeg er de boter aan toe. Van zodra het begint te sissen voeg de rest van de ingredienten toe. Roerbak kort. Voeg vervolgens de tijgergarnalen weer toe en roerbak nog een 4 à 5 minuutjes. Zorg ervoor dat de garnalen goed bedekt zijn met het specerijenmengsel. Schik de garnalen op een schotel en serveer met knapperend brood, ijskoud bier en een hele stapel servetten.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Ziet er heerlijk uit - en doet me meteen denken aan Zuid-Oost Azië....
Carlo · 14/11/07