Eierwrap met rozemarijn, ham en geitenkaas

Willy Delcart · Voorgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch

Eenvoudig, lekker en een prima 'mise-en-place'.

Ingrediënten

Voor vier personen

  • 3 à 4 eieren
  • 2 grote plakken gekookte ham
  • 1 soeplepel rozemarijn (heel fijn gesneden)
  • 1 doosje verse geitenkaas (bv. Chavroux)
  • sla (naar wens)
  • boter, peper, zout
  • huishoudfolie, een grote pan met antikleeflaag, een scherp mes

Bereidingswijze

1. Klop de eieren tot omelet met de rozemarijn, peper, zout en 2 eetlepels water. Bak de omelet in een goed verwarmde pan. Laat afkoelen. Schuif de omelet voorzichtig op een plat vlak (snijplank bv.). 2. Meng de geitenkaas met peper en zout. 3. Beleg de omelet met de schijven ham. Verdeel daarop gelijkmatig de geitenkaas. 4. Rol voorzichtig het geheel op, snijd beide uiteinden een beetje recht met een scherp mes. Verpak de rol in plastic huishoudfolie en leg deze in de koelkast tot je serveert. 5. Ontdoe de rol van de folie, snijd met een scherp mes in gelijke schijven en serveer met een slaatje met vinaigrette.

Deel dit recept: Tags: Voorgerechten

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
CAPTCHA
Deze vraag is bedoeld om spam tegen te gaan.