Met dank aan Marijke Geurts, Nederland.
Ingrediënten
500 g witte (Parijse) champignons
1 rode, 1 gele en 1 oranje paprika
2 uien
2 blokjes runderbouillon
2 liter water
75 g boter en 75 g bloem
200 g verse roomkaas met tuinkruiden
peper en zout
gehakte peterselie
Bereidingswijze
1. Los de bouillonblokjes op in 2 liter water en laat afkoelen.
2. Snipper de uien fijn, smelt de boter en bak de uien enkele minuten zacht aan. Voeg dan de bloem toe en roer het geheel goed op tot er een deegballetje ontstaat (roux maken). Giet de koude bouillon erbij en breng de soep al roerende aan de kook.
3. Laat de soep gedurende 30 minuten zacht koken, roer af en toe.
4. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Snijd de paprika’s in kleine blokjes (fijne brunoise) en voeg alles aan de soep toe. Laat 10 minuten meetrekken in de soep.
5. Voeg de verse roomkaas er bij en laat deze zacht laten smelten. Werk de soep af met peper en zout en giet er eventueel een scheutje room bij. Bestrooi met wat gehakte verse peterselie.
- Login of registreer om te kunnen reageren