Op verzoek van Carlo...
Ingrediënten
Voor 8 à 10 spiesjes
Voor de vleesmarinade:
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 6 korianderwortels, fijngehakt
- 4 eetlepels vissaus
- 1 eetlepel lichte sojasaus
- 1,25 dl dikke kokosroom
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1/2 theelepel gemalen witte peper
- 450 gr. mager varkensvlees, in dunne plakjes van 4 X 7.5 cm
Voor de chilisaus:
- 1 eetlepel vissaus
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel chilipoeder
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1 eetlepel verse koriander, grof gehakt
Bereidingswijze
Meng de ingrediënten voor de marinade in een kom zodat elk stukje vlees ermee bedekt is. Laat minstens een half uur marineren. Meng de intussen de ingrediënten voor de saus in een kleine kom. Verhit de grill. Steek op elk spiesje twee stukjes vlees zodat zo veel mogelijk vlees aan de hitte van de grill kan worden blootgesteld. Grill de spiesjes aan weerszijden 2-3 minuten, of tot het vlees gaar is. Serveer met de saus.
- Login of registreer om te kunnen reageren