Deze speciale fruitsalade heb ik geproeft op een joods nieuwjaarsfeest. Met mijn allergie voor verse pitvruchten, is dit een lekker alternatief.
Ingrediënten
500 g gedroogde pruimen zonder pit
100 g witte gedroogde rozijnen
100 g gedroogde appelschijven
50 g gedroogde abrikozen
1 citroen
3 soeplepels suiker
Bereidingswijze
Laat gedurende 12 u de pruimen, de rozijnen, de abrikozen en de gedroogde appelschijven weken in water (juist onder staan). Gebruik deze marinade voor het koken, doe er de citroen bij, geschild en in schijven gesneden. Laat gedurende 30 min. koken op een zacht vuurtje, doe er op het einde de suiker bij. Giet over in een mooie kom (in een glazen kom oogt het zeer mooi). Laat afkoelen.
Je kan variëren met de hoeveelheden onderling van de vruchten. Proeven of er genoeg suiker in is. Wil je een meer gecondenseerde siroop op het einde, dan haal je de vruchten eruit met een schuimspaan, en je laat het vocht wat inkoken.
Dit dessert kan je gerust 2 dagen op voorhand maken en bewaart ook nog enkele dagen in de koelkast.
Koop je de gedroogde vruchten op een markt in vrac, ze dan eerst even spoelen vooral te marineren.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Dit is een heerlijk gerecht, ook als je koemelk allergie hebt. Je kan ook de suiker weg laten en ander gedroogd fruit bijvoegen.
maaike · 26/12/06