Snelle couscous met scampi, chorizo en saffraan

Carlo · Hoofdgerechten · 15-20 min · Niet-vegetarisch · snel klaar

Snelle couscous met garnalen, chorizo en saffraan - La Cucina

Een werkcollega suggereerde onlangs of ik geen categorie supersnelle recepten op La Cucina had. Zo "vijf minuten én bàm!?" Koude gerechten zijn dan nog wel een optie, maar voor iets warms dat geen omlet is of opgewarmde kost leek vijf minuten me wel iets té snel. Maar toen dacht ik: tiens, tien minuten... dat wil ik wel eens proberen. Mijn eerste idee was om een blitz-paëlla te maken met voorgekookte rijst. Maar dat leek me maar een kleffe boel te worden en in mijn zoektocht naar alternatieven dwaalde ik af naar couscous, dat gaat nog veel sneller!

Ingrediënten

Voor twee personen:

  • 1 kop couscous
  • 2 koppen erwtjes
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 50 gram chorizo
  • 200 gram gepelde en schoongemaakte scampi
  • 1 blokje visbouillon
  • 1 theelepel Spaanse pimenton (mochte je dat niet hebben: zacht paprikapoeder kan je eventueel ook gebruiken)
  • 1/2 theelepel gemalen saffraan
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Hak de rode ui en paprika tot fijne stukjes met een hakmolen (of met een mes, maar dan gaat het iets trager). Stoof dit op hoog vuur aan in een diepe pan met een eetlepel olijfolie.

Warm ondertussen 300 ml water op tot het net kookt (in de warmwaterkoker of de microgolfoven), laat er het blokje visbouillon in oplossen en meng er het saffraanpoeder door.

Voeg na een tweetal minuten de garnalen toe, kruid met peper (niet met zout: de visbouillon is al redelijk zout) en een theelepel pimenton. Laat de scampi een tweetal minuten bakken en voeg er vervolgens de de erwtjes aan toe.

Snij ondertussen de chorizo in kleine stukjes en voeg die er ook aan toe. Laat nog een klein minuutje bakken en draai dan het vuur laag. Voeg er nu de couscous aan toe en overgiet met visbouillon.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten