Provençaals stoofpotje met kip

julie · Hoofdgerechten · Franse keuken · > 60 min · Niet-vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 wortels
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ajuin
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 kerstomaatjes
  • 4 grote aardappels
  • provençaalse kruiden
  • couscouskruiden
  • 1 soeplepel tomatenpuree
  • 2 kipfilets
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2,5 dl water

Bereidingswijze

Snijd de kipfilets in 4 gelijke stukken en bak deze even aan in olijfolie. Snijd de ajuin in ringen, de wortels en courgette in staafjes en de paprika in fijne reepjes. Leg de kipfiltes met overgebleven vocht in een ovenschotel (met deksel) en kruid met peper en zout. Leg de groentjes (wortel, tomaatjes, courgette en paprika) over de kip. Snijd de aardappels in schijven en meng deze onder de groentjes. Pers de knoflook en verspreid over de groentjes. kruid goed met provencaalse en couscous kruiden. (eventueel nog extra dragon). Verwarm het water in de microgolfoven en laat het bouillonblokje oplossen. Giet dit over de groentjes. Zet in een oven van 200°C met deksel. Voeg na 20min de tomatenpuree toe en meng de volledige inhoud van je ovenschotel. Laat nog 50 minuten verder sudderen. Roer om de 25min de hele inhoud even om. Je kan de aardappelen eventueel weglaten en couscous - semoule bij dit stoofpotje serveren. Eventueel nog wat aandikken met sausbinder als een dikkere saus is gewenst.

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten · Franse keuken

Reacties

Zalig lekker!

geen zalig maar een hemels gerecht

Is dit een gerecht voor 2 personen?

Ik ben dit aan het maken, maar niet zo'n keukenheld...wat bedoel je met nog 50 minuten sudderen ? Gewoon op 200° laten of de oven op een andere stand zetten ?

Hi Els, ik ben niet de auteur van het recept, maar ik zou denken: op een wat lagere temperatuur (180 graden).