Het probleem begon met bergen overschot van koriander en basilicum. De oplossing : dit recept...
Ingrediënten
4 lamsboutsneden (ongeveer 2 cm dik)
2 ajuinen
3 rode paprika's
2 tenen look
olijfolie
5 verse tomaten ofwel 1 blik tomaten in blokjes
2 laurierblaadjes
paprikapoeder
1 glas witte wijn
2 blokjes groentebouillon
water
Basilicum
Koriander
Bereidingswijze
Snij de ajuin in schijfjes
Snij de paprika open en verwijderen de zaadlijsten. Snij hem daarna in reepjes
Snij het lamsvlees in blokjes
Bak de blokjes lamsvlees in een bakblik (met olijfolie) op het vuur tot ze mooi bruin zijn
Schep de blokjes eruit en leg ze even opzij
Bak in hetzelfde bakblik de ajuinen, de paprika en de geperste knoflook. Voeg indien nodig olijfolie toe. Laat gedurende 5 minuten stoven.
Voeg daarna de tomaten toe en laat even stoven.
Voeg dan witte wijn, bouillonblokjes, laurierblaadjes en paprikapoeder toe.
Voeg water toe en roer goed
Hak de basilicum en koriander en doe dit bij het lamsvlees.
Plaats het bakblik afgedekt in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 30-40 minuten.
Serveren met rijst, of pasta,of...
- Login of registreer om te kunnen reageren