Ingrediënten
Voor 4 personen: 2 kipfilets in stukken, 1 dikke plak spek, 2 magere rundsbraadworsten, ca. 300 gr. linzen, 2 tenen knoflook, 3 tomaten of 1 blik tomaten(stukjes),
Bereidingswijze
Voorbereiding:
In een zeef de linzen onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. Knoflook pellen en fijnhakken. Spek in repen snijden. Rundsworst in stukken van ca. 3 cm snijden.
Tomaten inkruisen, in kokend water onderdompelen en ontvellen, zaadjes verwijderen. Of blik tomaten openen. Tomatenvruchtvlees in stukjes snijden.
Bereiding:
spek uitbakken. In een braadpan 2 eetlepels olijfolie verhitten. Kip op halfhoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruinbakken.
Knoflook, spek en runderworst aan de kip toevoegen. Ongeveer 5 minuten laten meebakken, af en toe omscheppen.Vlees met schuimspaan uit pan nemen.
Tomaten in het achtergebleven vet ca. 3 minuten zachtjes bakken. Wijn, bouillonblokje, water en linzen erdoor roeren en aan de kok laten komen. Vlees met tijm en laurier erbij doen. Peper (en eventueel wat chilipeper) naar smaak toevoegen.
Cassoulet afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar stoven. Eventueel wat water toevoegen, er moet genoeg vocht zijn voor de linzen om op te nemen.
Proeven, eventueel nog een beetje tomatenpuree toevoegen. Opdienen in diepe borden, samen met bruin stokbrood.
- Login of registreer om te kunnen reageren