Kefthetakia

Carlo · Hapjes · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Kefthetakia zijn kleine Griekse gehaktballetjes. Je kan ze opdienen bij het aperitief, bij een Meze of gewoon als hoofdgerecht.

Ingrediënten

Voor ongeveer 40 stuks: 1 fijngehakte ui, 2 fijngehakte teentjes knoflook, 450 gram lamsgehakt, ½ tas broodkruim, 1 ½ tas gedroogde muntblaadjes, 1 ½ theelepel kaneel, 75 gram geraspte harde schapenkaas (bvb. pecorino of kefalotiri), 1 ei (licht opgeklopt), olijfolie, peper, zout.

Bereidingswijze

Bak de ajuin en look in wat olijfolie zacht. Doe het lamsgehakt in een grote kom en maak in het midden een kuiltje. Voeg alle ingredienten, samen met een snuifje peper en zout toe aan het kuiltje en werk het gehakt naar binnen toe, zodat alles goed met elkaar mengt. Maak balletjes (ca 2-3 cm dik) van het mengsel en bak/grill ze in wat olijfolie gaar. Dien warm op.

Deel dit recept: Tags: Hapjes

Reacties

Nu ik het recept herlees is het beter om de ui te raspen en de knoflook te persen. Ik voeg er nu ook flink wat gemalen komijn aan toe.

Alweer een heerlijk recept, paste heel goed bij de zuiderse brunchbroodjes!