Een makkelijk en lekker recept om restjes pompoen te verwerken!
Ingrediënten
- 400 gram pompoen
- 125 gram boter
- 200 gram bloem
- 150 gram suiker
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel nootmuskaat
- 2 eieren
- een scheutje water
- 50 gram pompoenpitten
- 50 gram fijngehakte pecannoten
- 50 gram fijngehakte pompoenpitten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de schil en pitjes van de pompoen en snij de pompoen in grove stukjes. Meng ze in een ovenschaal samen met twee eetlepels olijfolie en laat ze 30 minuten in de oven garen. Daarna onder de grill plaatsen tot ze mooi geroosterd zijn. Laten afkoelen en daarna met een mixer pureren.
Verwarm voor het maken van het brood de oven op 180 graden. Meng de gepureerde pompoen samen met de twee (geklutste) eieren, een scheutje water (1/4e kop is voldoende) en de boter (die maak je best op voorhand wat zacht door bvb. 30 seconden in de microgolfoven te plaatsen). Meng dit goed. Meng in een andere kom de bloem, de suiker, het bakpoeder, de kaneel, het zout en de nootmuskaat en meng goed. Doe vervolgens dit mengsel bij het pompoenmengsel en meng tot je geen bloem meer ziet. Roer er op het einde de pecannoten en pompoenpitten door.
Vet een lang rechthoekig bakblik in met wat boter en giet het mengsel erin. Laat 45 minuten bakken in de oven aan 180 graden.
- Login of registreer om te kunnen reageren