De eerlijkheid gebiedt mij om dit tekstje aan Dominique, de mama van Marike, te wijden. Bij elk feestje, er was altijd wel een excuus om een feestje te brouwen, kregen we die heerlijke warme spekdadels voorgeschoteld. Met Urbanus op de achtergrond werden we allemaal - kinderen en volwassenen- aan het werk gezet om de spekjes met een stokje rond de dadels te draaien. Nadat de dadels een paar minuten in de voorverwarmde oven werden gezet - tot de spek een beetje krokant werd- mochten we aanvallen. En waneer iedereen genoeg gegeten had - Dominique kon in een mum van tijd de heerlijkste schotels voor meer dan 15 man op tafel zetten- werd de muziek op zijn hardst gezet en dansten we tot we er bij neervielen.
Ingrediënten
ontpitte dadels, spek, houten cocktailprikkertjes.
Bereidingswijze
Rol rond elke dadel een plakje spek. Prik er een cocktailprikkertje doorheen zodat alles goed vastzit. Bak de pakketjes met wat boter in een pan of in de oven (plaats ze in een ovenschotel) tot het spek gaar is.
Waarschuw de invitees wel op voorhand dat het warm is! Heb al menigeen op een receptie met een dadel zien goochelen.
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
Het is inderdaad zeer lekker, + een aanrader leg de rolletjes eens bij de fondueschotel, succes gegarandeerd ! ! ! !
Lorette · 16/08/09
ik vervang de pitten ook wel eens met roomkaas. Dan spek eromheen en in de oven.
Errruuugggg lekker
Natasja · 20/09/08
ook lekker: geitenkaas! o-ver-heer-lijk!
Tine · 21/05/10
Dit is echt gruwelijk smullen !
Judith · 21/02/07
Ik maak dit ook vaak op feestjes en het is inderdaad altijd een succes.
Als variant vervang ik de pitjes van de dadels ook wel eens door chorizo en dan met spek omwikkelen. Hmmm
Corien · 04/04/07
Ik maak deze ook af en toe, echter niet in de oven en niet met boter. Natuurlijk in een pan met een beetje goede olijfolie. Super........... mijn gasten kunnen er niet vanaf blijven.
maria · 24/07/09
Probeer het eens te vervangen door een kwartje banaan, héééérlijk!
Xavier · 27/10/08