Citroen-'lemonade' (Zuid-Afrika)

Willy Delcart · Cocktails · 15-20 min · Vegetarisch

We kregen dit receptje in Griekenland van een Griekse vriendin die jarenlang in Zuid-Afrika heeft geleefd en gewoond. 't Is eenvoudig en heel fris, niet alcoholisch en heel dorstlessend. Geknipt voor de warme zomerdagen.

Ingrediënten

2 liter water
2 volledige citroenen
1/2 kop suiker of meer (naar smaak)
enkele blaadjes verse munt
blender of staafmixer, zeef

Bereidingswijze

1. Was de citroenen en snijd ze in stukken (schil en al). Verwijder de pitjes. 2. Doe de stukken in de blender, voeg een deel van het water en de suiker toe. 3. Mix het geheel fijn (kan ook met een staafmixer). Giet alles door een fijne zeef en laat wat uitlekken. Mix het papje nog 2 maal met de rest van het water. Zeef telkens opnieuw. 4. Giet de 'lemonade' in een waterkaraf, en doe er wat hele muntblaadjes bij. 5. Serveer met wat extra ijsblokjes in de karaf.

Deel dit recept: Tags: Cocktails