Bavarois van frambozen en chavroux met chocoladegarnituur en frambozen

Dhaene Lucien · Nagerechten en gebak · 25-30 min · Niet-vegetarisch

Geleerd in de kookschool

Ingrediënten

Bavarois:
150 g frambozen(of 2 dl coulis of diepvriesframbozen)
50 g suiker
2 blaadjes gelatine
50 g chavroux
1 dl slagroom

Coulis:
100 g frambozen
sap van halve citroen
50 g suiker
geutje cassis

Chocoladeganache:
50 g fondantchocolade
50 g room

Afwerking:
citroenmelisse
enkele frambozen

Bereidingswijze

Bavarois:
- Frambozen met de suiker opwarmen en zeven.
- Geweekte gelatine (in koud water)toevoegen en laten smelten in de warme massa.
- Eventjes laten afkoelen en de kaas eronder mengen.
- De room lobbig kloppen en onder de afgekoelde massa spatelen.(tip: nooit light room gebruiken voor op te kloppen, dit kunt je niet opkloppen).
- Laten opstijven in vormpjes (koelkast)

Coulis:
Frambozen met de suiker opwarmen, zeven en afwerken met citroensap en cassis.

Presentatie:
Liefst rechthoekige borden, presenteer mooier.
Spuit de ganache in bloemvorm op een bord.
Breng binnenin de coulis en plaats in het midden de bavarois.
Garneer met citroenmelisse en frambozen.

Smakelijk

Deel dit recept: Tags: Nagerechten en gebak

Reacties

voor hoeveel personen is dit recept?