Geleerd in de kookschool
Ingrediënten
Bavarois:
150 g frambozen(of 2 dl coulis of diepvriesframbozen)
50 g suiker
2 blaadjes gelatine
50 g chavroux
1 dl slagroom
Coulis:
100 g frambozen
sap van halve citroen
50 g suiker
geutje cassis
Chocoladeganache:
50 g fondantchocolade
50 g room
Afwerking:
citroenmelisse
enkele frambozen
Bereidingswijze
Bavarois:
- Frambozen met de suiker opwarmen en zeven.
- Geweekte gelatine (in koud water)toevoegen en laten smelten in de warme massa.
- Eventjes laten afkoelen en de kaas eronder mengen.
- De room lobbig kloppen en onder de afgekoelde massa spatelen.(tip: nooit light room gebruiken voor op te kloppen, dit kunt je niet opkloppen).
- Laten opstijven in vormpjes (koelkast)
Coulis:
Frambozen met de suiker opwarmen, zeven en afwerken met citroensap en cassis.
Presentatie:
Liefst rechthoekige borden, presenteer mooier.
Spuit de ganache in bloemvorm op een bord.
Breng binnenin de coulis en plaats in het midden de bavarois.
Garneer met citroenmelisse en frambozen.
Smakelijk
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
voor hoeveel personen is dit recept?
Chris Van Riet · 27/12/09