Ingrediënten
voor 4 personen: 1 pak linguine (platte spagetti), 300 tot 350 gram verse grijze garnalen, 1 klein teentje knoflook, 1 of 2 sjalottjes, fijngehakte peterselie, een glas wijn, een scheutje room.
Bereidingswijze
Zet een grote pot water op het vuur om de pasta al dente te koken.
Ondertussen:
fruit de fijngesnipperde knoflook en sjalot in een grote pan, voeg een flinke scheut witte wijn toe, laat het even uitkoken, voeg de fijngehakte peterselie toe, schep een paar lepels van het kokend pastawater in het mengsel en voeg een beejte room toe, het vuur lager zetten en een paar minuutjes laten pruttelen.
Op het laatste moment meng je de verse grijze garnalen door de saus. Kruiden met peper en grof zeezout. Doof het vuur of laat het op een zeer zacht vuurtje staan.
Pasta uitgieten, vlug spoelen onder koud water, meng de pasta goed onder de saus, afwerken met peterselie.
Tip: je kan ook een beetje safraan aan de saus toevoegen, dit geeft een mooie kleur en specifieke smaak aan het gerecht
- Login of registreer om te kunnen reageren
Reacties
beste,
Dit gerecht was dus geweldig k vind het persoonlijk lekkerder met de safraan erbij. Wij hebben er een gezellig avondje van gemaakt want ja de fles wijn moest leeg eh :)
Ik vind het een geweldige site en ga zeker nog andere recepten uit proberen
Alvast bedankt!
ps: ik heb het ook al aan anderen gegeven
Conny · 20/09/05
we hebben lekker gegeten. Origineel, niet direct een WAAW recept, maar toch iets wat ik nog eens ga klaarmaken
kristien · 10/06/08
Héél eenvoudig maar toch feestelijk lekker, zeker om nog es te herhalen, khad een bezoeker die gek is van pasta allerhande en deze persoon was erg te spreken over deze combinatie !!! Eenvoudig en toch écht lekker !!!!!
Brockhoven judith · 14/11/07