Wij zijn dol op spinazie, eten graag kaas, spek doet ons denken aan de tijd toen we nog jong waren en er ging geen scouts- of gidsenkamp voorbij of er waren pannenkoeken! De combinatie kan dus niet verkeerd uitdraaien. Buik-vullend lekker!
Ingrediënten
Benodigdheden voor het BESLAG goed voor 10-12 pannenkoeken:
- 125 g zelfrijzende bloem
- 330 ml volle melk
- 2 volledige eieren
- 1 eetlepel olie
- een snuif zout
Benodigdheden voor de VULLING:
- 1 reep (plakje) gerookt spek per pannenkoek,
- ca. 50 g spinazie per pannenkoek (diepvries of vers)
- room
- strooikaas (gruyère, parmezaan, emmenthal, ...)
Bereidingswijze
Bereiding BEREIDING VAN DE PANNENKOEKEN Bereidingstijd: ca. 30 minuten, Rusttijd: ca. 1 uur 1. Zeef de bloem. Maak een putje in de bloem en breek er de eieren in. Voeg zout en olie toe. 2. Voeg al roerend de melk toe, vertrekkend vanuit het midden. 3. Indien er nog klonters in het beslag zijn, zeef het beslag dan opnieuw. 4. Laat het beslag een uur in de koelkast rusten. 5. Bak de pannenkoeken in een licht beboterde hete antikleefpan. BEREIDING VAN DE VULLING Bereidingstijd: ca. 10 minuten 1. Ontdooi of stoof de spinazie. Kruid met peper en zout en voeg er een beetje room bij naar smaak. Knip de zwoerden van de speklapjes en bak deze laatste in een antikleefpan. 2. Leg boven op elke pannenkoek (aan de zijkant) een reep spek. Leg daarboven een laag spinazie en bestrooi met kaas. 3. Rol de pannenkoeken op en schik ze in een beboterde ovenschaal. 4. Begiet de pannenkoeken met wat room en laat ze zachtjes in de oven opwarmen (ca. 15 min. op 130°C). Let er op dat de pannenkoeken niet uitdrogen. 5. Serveer op de borden.
- Login of registreer om te kunnen reageren