Kip met appeltjes en selder in een cidersausje

Fanny · Hoofdgerechten · 45-50 min · Niet-vegetarisch

Aangezien ik gezegend ben met een huisgenoot die na het eten met lange tanden aan de afwas begint, ben ik stillaan gespecialiseerd in éénpansgerechten. Dit gerecht kwam, met het afwasprobleem in het achterhoofd tot stand.

Ingrediënten

4 personen:
1 voormalige gelukkige Brest kip
2 sjalotten
tiental nieuwe aardappeltjes (dienen enkel goed te worden afgewassen en indien langs de grote kant in kwartjes gesneden)
2-3 appels (boskoop, geschild en in partjes gesneden)
2 stengels selder
1 glas appelcider (indien niet in huis, witte wijn werkt ook redelijk goed)
2 eetlepes ciderazijn ( ik doe er iets meer in, ik hou nogal van de zurige smaak)
een groot kop kipbouillon (water met een half knorretje)
peper, zout, snuifje kaneel, currypoeder

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden. Schik in een ovenschotel de kip, kruid de kip met zout, peper en currypoeder. Voeg onder het vel van de kip een klontje boter toe (25 gr). Voeg de de sjalotten in hun geheel toe. Voeg de in partjes gesneden aardappels in de schil toe, beetje kruiden met zout. Besprenkel de kip en de aardappeltjes met olijfolie (ongeveer twee grote eetlepels)

Plaats de kip met aardappeltjes gedurende 20 minuten in de oven. Snij ondertussen de appeltjes en de selder. Lichtjes bestrooien met kaneel (1/2 theelepel en snufje currypoeder)

Kip uit de oven halen en bevochtigen met de cider, ciderazijn en 1/3 van de bouillon. Appeltjes + selder toevoegen.

Terug in de oven plaatsen, na 20 minuten de kip opnieuw bevochtigen met resterende bouillon. Gedurende 10 minuten terugplaatsen in de oven (tot de aardappeltjes gaar zijn, hangt af van hun grootte).

Deel dit recept: Tags: Hoofdgerechten