Ik lust zeer graag quiches maar mijn wederhelft verdraagt geen eieren dus maakte ik een zoute versie van tarte tatin, zoute taart maar zonder eieren of room.
Ingrediënten
voor 6 taartvormpjes
1. zes wortels in kleine blokjes gesneden
2. 2 rode ajuinen
3. peper, zout en mix van orientalse kruiden
4. 1 rol bladerdeeg (gekocht niet zelf gemaakt)
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220°
1. Stoof in een pan ( in boter of olijfolie) de rode ajuin en worteltjes gaar, goed kruiden met peper en zout en de orientalse kruiden (klassieke versie met tijm, honing en snuifje curry).
2. zodra de worteltjes gaar zijn, verdeel je ze in de goed beboterde taartvormpjes daarover leg je het uitgerolde bladerdeeg en duw je het deeg goed naar binnen
3. bak de taartjes (ongeveer 15 min).
4. De taartvormpjes omdraaien, serveer met een salade.
Ik heb ook een versie gemaakt met witloof, het witloof moet zeer zacht gegaard zijn zodat het makkelijker in de vormpjes kan worden gelegd
- Login of registreer om te kunnen reageren